Rijnsburg boekt zwaarbevochten zege op ARC

De bekerwedstrijd tegen Roda JC op woensdag werkte nog door in de wedstrijd tegen ARC. Peter Freke en Justin Stuy voegden zich bij Bartjan Onderwaater, Jaap Jan Zandbergen en André van Egmond op de blessurelijst. Bart Freke begon daarom als rechtsback, Joes Blakborn als verdedigende middenvelder en Tesso de Munck als aanvallende middenvelder. Djuric Ascension begon op links, waar hij zou uitgroeien tot man of the match. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van hem. Zijn vrije trap werd net gemist door Erwin van der Lugt en vervolgens bijna in eigen doel gewerkt. In de derde minuut maakte ARC-spits Richard Corts zijn faam als goalgetter bijna waar, maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Na een goede loopactie van Ascension kreeg Joost Kuhlmann een grote kans voor Rijnsburg, maar zijn schot was te slap.

Het eerste halfuur was erg vermakelijk, met veel kansen, vooral voor de thuisploeg. ARC-spits Roland Verlaan zag een kopbal van de lijn worden gehaald. Toen onderscheidde Kuhlmann zich met twee voorbereidende acties. Eerst bediende hij Rijnsburgs topscorer Frank Zinhagel, die doelman Remco Tuinenburg omspeelde, maar voorlangs schoot. Tot verbijstering van iedereen gaf De Munck de bal niet het beslissende zetje. Het volgende moment betekende wel de 1-0. Nadat Kuhlmann een aantal tegenstanders van zich had afgeschud, speelde hij Zinhagel aan, die meteen breed legde op Ascension. Zijn schot krulde schitterend voorbij de doelman, die het nakijken had.

In de 34e minuut kreeg ARC een makkelijk gegeven vrije trap. Wesley Slingerland plaatste zich achter de bal en schoot op fraaie wijze, via onderkant lat, binnen: 1-1. Naast Slingerland kwamen ook de basisspelers Jasper Ketting en Michel Roest in het recente verleden uit voor Rijnsburgse Boys, evenals de geblesseerden Berry Charité en Alex Redel. Waar Slingerland een goede wedstrijd speelde, zal Roest dit duel zo snel mogelijk willen vergeten. Hij werd aan alle kanten voorbijgelopen door Ascension. Met een gele kaart op zak deed trainer Dennis van den IJssel er verstandig aan Roest in de rust te vervangen door de snellere Stefan Heesbeen. Ondanks het overschot aan kansen voor de Rijnsburgers ging de ploegen met een gelijke stand de kleedkamer in.

In de tweede helft kreeg ARC de beste kansen. Nadat Van der Lugt voor Rijnsburg over kopte en Paulus Egberts voor ARC een mogelijkheid onbenut liet, schoot Ketting na zeven minuten, via de voet van Freke, rakelings naast. Een doelpunt van ARC werd terecht afgekeurd omdat doelman Van Heusden werd gehinderd. Zinhagel kreeg nog een kans op de rand van het zestienmetergebied, maar de rechtsbuiten had zijn dag niet en schoot ver naast. Vervolgens kreeg ARC een kans uit een corner, die door De Munck van de lijn werd gehaald. Een voorzet van Ketting werd door Dennis Groot bijna in eigen doel gewerkt en ARC claimde even later een penalty, nadat Ketting door Freke werd lastiggevallen. Het dichtst bij een doelpunt voor de roodzwarten was Slingerland. Zijn vrije trap ketste echter via de binnenkant van de paal het veld weer in. Corts deed ook mee in het kansenfestijn en schoot op de benen van de doelman.

Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op 2-1. Ascension verlengde een lange bal van Freke ineens op invaller Danny van der Vijver. Hij omspeelde de doelman en leek de voorsprong op het scorebord te zetten. Daarmee wachtte hij zolang, dat hij verdediger Edgar van Schie de gelegenheid gaf in te grijpen. Onreglementair, volgens arbiter Kruis. Freke zette zich achter de bal en tekende vanaf de stip zijn eerste competitiedoelpunt aan in het eerste elftal van Rijnsburgse Boys. Dezelfde Freke gaf vier minuten voor tijd een voorzet vanaf rechts, die eerst door invaller Martijn Gootjes en vervolgens door Van der Vijver werd gemist. Het was niet fataal, omdat Slingerland vlak voor tijd tot twee keer toe een schot gekeerd zag worden.

Rijnsburgse Boys – ARC: 2-1 (1-1).
15. Ascension 1-0, 34. Slingerland 1-1, 79. Bart Freke 2-1