Rijnsburg blijft steken op 1-1 tegen Sneek

In de wedstrijd werd het al snel duidelijk waar de bezoekers voor naar sportpark Middelmors waren getogen: een punt. Gehandicapt door drie geschorste spelers zakte ONS Sneek ver terug op eigen helft en mocht Rijnsburg het spel maken. Dat leidde binnen tien minuten tot twee kansen voor de Boys. Eerst schoot Frank Zinhagel te gehaast in de handen van doelman Maurice Wemekamp en vervolgens ging een bekeken bal van Bart Freke via de lat over. Een vrije trap van Albert Jan van Zwol in de handen van doelman Tim Orlowski betekende het enige gevaar van de Friezen in de eerste helft. Rijnsburgse Boys ontbeerde in het vervolg van het eerste bedrijf de creativiteit om ONS Sneek echt in de problemen te brengen. Peter Freke en Djuric Ascension kregen weliswaar nog een mogelijkheid, maar die werden niet benut.

Joost Kuhlman (foto: Hans Heemskerk)

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Danny van der Vijver, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger. Na goed doorgaan van Peter Freke en een slechte uittrap van de ONS Sneek-doelman kreeg Joost Kuhlmann – die voorafgaand aan de wedstrijd werd gehuldigd voor zijn eerste plaats in het Leidsch Dagblad-klassement – de volgende mogelijkheid, maar zijn lob over de doelman eindigde op de lat. Bij de bezoekers kwam het meeste gevaar van Van Zwol, die twee keer tevergeefs op het doel richtte. Ook rechtsback Jan Roelofsen en laatste man Leo de Wagt maakten een goede indruk, terwijl topscorer Sandor van der Heide (18 goals) het als aanvallende middenvelder liet afweten.

Dennis Groot (foto: Hans Heemskerk)

Rijnsburgse Boys bleef strijden voor de winst. Uit een corner kopte Kuhlmann naast en invaller Martijn Gootjes schoot voor een bijna leeg doel naast. Tien minuten voor tijd werd de ban dan toch gebroken. Een uithaal van Peter Freke knalde op de paal, waarna Gootjes in de rebound de lat teisterde, maar in derde instantie kon Van der Vijver van dichtbij raak koppen: 1-0. De feestvreugde was echter van korte duur. Vier minuten na de openingstreffer werd de geheel vrijstaande spits Rudy Mann in stelling gebracht, waarna hij doeltreffend afrondde. Opeens bleek ONS Sneek wel degelijk over voetballende kwaliteiten te beschikken. In de resterende tijd had het zelfs 1-2 kunnen worden. Een inzet van Ton Haarman ging rakelings naast en ook invaller Erik Mulder kreeg een kans, maar de domper voor Rijnsburgse Boys werd niet groter dan die al was.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen IJsselmeervogels won Rijnsburgse Boys na afloop dit keer wel de strafschoppenserie, die bepalend is in het geval twee of drie ploegen gelijk eindigen. IJsselmeervogels heeft hiermee het beste gepresteerd door beide series te winnen. Nu alle drie de teams evenveel punten hebben, is alles nog mogelijk in deze mini-competitie. Als Rijnsburgse Boys blijft voetballen en strijden zoals in de afgelopen twee wedstrijden, is het vertrouwen in een goede afloop aanwezig.

Rijnsburgse Boys – ONS Sneek: 1-1 (0-0)
80. Van der Vijver 1-0, 84. Mann 1-1

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke, Van der Lugt, Simons; Peter Freke, Van der Vijver, Kolder (82. Jaap Jan Zandbergen); Zinhagel, Kuhlmann, Ascension (64. Gootjes).

Opstelling ONS Sneek: Wemekamp; Roelofsen (71. Van der Pol), Pruiksma, De Wagt, Westerhof (87. Mulder); Van Barneveld, Van der Heide, Jellema; Mann, Haarman, Van Zwol.