outhands

Rijnsburg blijft steken op 0-0

 Scheidsrechter Van der Perk deelde zeven kaarten uit, waarvan vijf aan geelzwarte zijde. Toch geeft dit de verhoudingen in het veld niet goed weer. Vooral Joost Kuhlmann moest de nodige aanslagen verwerken en dan met name van zijn directe belager Berry ‘Elleboog’ Janssen. Pas in de blessuretijd van de eerste helft kreeg de centrale verdediger een gele kaart voorgehouden. Kuhlmann was terug van zijn schorsing, waardoor Martijn Gootjes weer op de bank belandde. Ditmaal zat Dennis Groot een schorsing uit. Zijn plaats in de verdediging werd ingenomen door Bartjan Onderwaater. Andere wisselingen in het elftal ten opzichte van vorige week waren dat Djuric Ascension mocht starten, evenals Jaap Jan Zandbergen. Laatstgenoemde had al na drie minuten een gele kaart te pakken, na onopzettelijk hands.

In de eerste tien minuten waren er enkele speldenprikken aan beide zijden. Schoten van ARC’ers Stephan Heesbeen en Janssen troffen geen doel, evenals de pogingen van Frank Zinhagel en Ascension namens Rijnsburg. In de basis van ARC stond slechts één oud-speler van Rijnsburgse Boys. Alex Redel en Wesley Slingerland waren er niet bij en Michel Roest en Berry Charité kregen een invalbeurt, waardoor alleen Jasper Ketting zijn voormalig ploeggenoten trof bij de aftrap. Hij moest na 24 minuten het veld echter alweer verlaten met een blessure. Aan het spelbeeld veranderde het niets. Rijnsburgse Boys had controle over de wedstrijd en stichtte het meeste gevaar. Tot echt grote kansen leidde het alleen niet, vaak omdat de eindpass niet goed was of de spitsen onvoldoende doelgericht waren. Bovendien viel de bal uit de scrimmages voor het doel van Remco Tuinenburg steevast voor de voeten van een ARC’er. De ploeg van interim-trainer Ruud Bröring beperkte zich tot het tegenhouden van de Rijnsburgers. Voetballend liet het zeer te wensen over. Alleen bij standaardsituaties was er van enige dreiging sprake.

 In het eerste kwartier na rust kreeg Rijnsburgse Boys twee kansen. Eerst ging een schot van Danny van der Vijver via de doelman net naast. De grootste kans was voor Zinhagel, die geheel vrijstaand een voorzet van Ascension naast en over het doel kopte. De aangeslagen Kuhlmann moest het veld verlaten, evenals Janssen trouwens. Vanaf dat moment ging het niveau van de wedstrijd beduidend omlaag. De toeschouwers zagen een potje vechtvoetbal, waar geen kansen uit tevoorschijn kwamen. Wel een rode kaart. Tien minuten voor tijd dupeerde Ascension zijn ploeg door na te trappen. ARC bleef de defensieve stellingen betrekken, waar de Rijnsburgers nog een doelpunt probeerden te forceren. De enige kans was nog voor ARC-spits Richard Corts, maar zijn kopbal ging naast het doel van Tim Orlowski. Zo wist Rijnsburgse Boys voor de derde competitiewedstrijd op rij niet te winnen en is DOTO de ploeg van trainer Ted Verdonkschot gepasseerd. In de thuiswedstrijd volgende week tegen Noordwijk dient het tij gekeerd te worden, wil het team mee blijven doen om het kampioenschap. 

ARC – Rijnsburgse Boys: 0-0
Rode kaart:
79. Ascension (Rijnsburgse Boys)
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: 3. Zandbergen, 37. Bart Freke, 57. Van der Lugt, 62. Onderwaater
Gele kaarten ARC: 45. Janssen, 94. Vermeulen

Opstelling ARC:
Tuinenburg; Witteman, Janssen (63. Roest), Van SChie, De Jong; Heesbeen, Vermeulen, Verlaan, Ketting (24. Bartels); Van Beest (75. Charité), Corts.

Opstelling Rijnsburgse Boys:
Orlowski; Zandbergen, Onderwaater, Van der Lugt, Simons; Bart Freke (81. Peter Freke), Van der Vijver, Kolder; Zinhagel (68. Aboikoni), Kuhlmann (63. Gootjes), Ascension