Rijnsburg bekert verder na winst op ARC

Op sportpark Zegersloot trad Rijnsburgse Boys aan tegen de zaterdageersteklasser uit Alphen aan den Rijn, die zo snel mogelijk naar de Hoofdklasse wil terugkeren. Op voorhand geen gemakkelijke wedstrijd dus, zeker niet omdat ARC vanwege een beter doelsaldo uit de duels tegen SC Woerden en Wilhelmus aan een gelijkspel genoeg had om de volgende ronde te halen. Rijnsburgse Boys begon met enkele wijzigingen in de basiself ten opzichte van de partij tegen DOTO. Dick Zwarthoed speelde centraal in de verdediging, waardoor Menno van Roosmalen naar de linksbackpositie verhuisde en Jelle Bouma op de bank begon. Jaap Jan Zandbergen speelde als rechtshalf in plaats van Peter Freke en Frank Zinhagel speelde achter spits Martijn Gootjes in plaats van Danny van der Vijver. Michel van Kasteren en niet Tim Orlowski stond onder de lat en Djuric Ascencion tenslotte werd ook aan de kant gehouden, zodat Jermaine Levant en Brayton Biekman op de flanken speelden. Zodoende probeerde trainer Ted Verdonkschot sommige spelers op nieuwe posities uit en gaf hij andere spelers rust, zonder al te veel aan kwaliteit in te leveren.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Het eerste schot op doel was na een kwartier van Biekman, een kwartier later gevolgd door een doelpoging van Gootjes, maar beide schoten misten kracht. De beste kans tot dan toe was voor Biekman, die een voorzet van Zandbergen net naast kopte. Vlak voor rust viel de openingsgoal alsnog. Na een schitterende solo van Zinhagel langs drie man over de as van het veld, speelde hij op het juiste moment de vrijstaande Raymond Kolder aan, die onder de keeper door de 0-1 aantekende. Rijnsburgse Boys gaf heel weinig kansen weg. Pas vlak na rust werd het doel van Michel van Kasteren voor het eerst serieus onder vuur genomen. Jermain Heldoorn en Paulus Egberts mikten echter naast en over. Na een kwartier in de tweede helft verdubbelde Rijnsburg via een prachtige aanval de score. Levant speelde Gootjes diep in het strafschopgebied aan, die vervolgens aflegde op Zinhagel. De uitblinker van de avond schoot via de onderkant van de lat knap raak.

De Alphenaren brachten de spanning een minuut na de 0-2 al weer terug. Een hoekschop van stefan Schaafsma werd door Jordy Zwart binnen gekopt. De voorsprong van Rijnsburg kwam evenwel niet meer in gevaar in het verdere verloop van de partij. Integendeel, de geelzwarten profiteerden goed van de groter wordende ruimtes op het veld. Biekman zorgde met een harde schuiver in de verre hoek voor de 1-3 en drie minuten later lag de 1-4 al in de touwen. Na een snelle inworp van Levant gaf Zwarthoed een voorzet op maat richting invaller Ascencion, die de bal aannam en tot doelpunt promoveerde. Biekman en Ascencion kregen daarna nog kansen op de 1-5, maar de goed leidende scheidsrechter Den Haan floot af bij een 1-4 eindstand. Rijnsburgse Boys is als poulewinnaar door naar de volgende ronde!

ARC – Rijnsburgse Boys: 1-4 (0-1)
43. Kolder 0-1, 59. Zinhagel 0-2, 60. Zwart 1-2, 78. Biekman 1-3, 81. Ascencion 1-4.

Gele kaarten: Schaafsma, Zwart (ARC), Jaap Jan Zandbergen (Rijnsburgse Boys)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Kasteren; Groot, Zwarthoed, Van der Lugt (82. Bouma), Van Roosmalen; Jaap Jan Zandbergen, Zinhagel (70. Van der Vijver), Kolder; Biekman, Gootjes (79. Ascencion), Levant.