outhands

Rijnsburg aan kop na winst op Scheveningen

In het basiselftal van Rijnsburgse Boys vielen enkele wijzigingen waar te nemen. Frank Aboikoni speelde in plaats van Djuric Ascension en Justin Stuy in plaats van Joes Blakborn. Stuy speelde als rechtsback, Dennis Groot weer in het centrum van de verdediging, waardoor Bart Freke opschoof naar het middenveld. De kleine aanpassingen hadden geen nadelig effect op de ploeg van trainer Ted Verdonkschot. In de eerste minuut had het zelfs al op voorsprong kunnen komen. Een voorzet van de mee opgekomen Stuy werd door Frank Zinhagel op waarde geschat, maar doelman Rody Hoegee voorkwam een snelle voorsprong voor de thuisploeg. Na een kwartier was het alsnog raak. Een lage vrije trap van links door Aboikoni ging voor het doel aan iedereen voorbij, behalve aan Zinhagel, die bij de tweede paal scoorde: 1-0. Vijf minuten na het doelpunt schoot Danny van der Vijver, na een goede actie van Joost Kuhlmann, via een been net naast het doel.

 Rijnsburgse Boys was heer en meester over Scheveningen. De bezoekers konden nauwelijks gevaar stichten in de nu minst gepasseerde defensie van de Hoofdklasse A. De vooruitzichten voor Scheveningen werden er niet beter op toen Klapwijk na een half uur uit het veld werd gestuurd. Hij beging net buiten het strafschopgebied een overtreding op Zinhagel. Beide spelers kregen het met elkaar aan de stok, waarna ook andere spelers zich met het opstootje bemoeiden. Klapwijk deelde een kopstoot uit aan Zinhagel en kon vertrekken. Zinhagel kwam er met een gele kaart vanaf. Ook tegen tien man hielden de geelzwarten een veldoverwicht. Op slag van rust passeerde Kuhlmann op rechts zijn nieuwe tegenstander Wesley van Maren, maar zijn schot ketste af op de vuisten van Hoegee.

Hoewel het tegen tien tegenstanders niet per definitie makkelijker voetbalt, kwam Rijnsburgse Boys in de tweede helft al vroeg op 2-0. Een steekbal van Kuhlmann belandde bij Aboikoni, die met een voorzet op maat Zinhagel bereikte. De aanvaller raakte de bal niet helemaal lekker maar scoorde wel, waarmee hij zijn totaal aantal competitiedoelpunten voor Rijnsburgse Boys in zijn derde seizoen op 25 bracht. Na de 2-0 was de wedstrijd gelopen. Toonde Scheveningen aanvankelijk nog aanvallende intenties, na het doelpunt verdween de hoop op een punt bij de mannen van trainer Cees Tempelaar. Rijnsburgse Boys kreeg nog een aantal kansen op de 3-0. Een schot van Bart Freke ging over en een kopbal van Kuhlmann werd gekeerd door de doelman. De grootste kans kreeg Aboikoni. Samen met Zinhagel speelde hij de enig overgebleven tegenstander uit, maar de stift over Hoegee verdween ruimschoots over het doel.

Frank Zinhagel Man of the MatchHet laatste halfuur leek Rijnsburgse Boys vrede te hebben met de stand. Een klein kwartier voor tijd kreeg Scheveningen zowaar nog een beetje hoop toen Kuhlmann zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. Nadat Van Maren mistastte, ging de spits op het doel af. Hij kreeg een duw in de rug en ging naar de grond. De scheidsrechter zag er een duikeling in en bestrafte Kuhlmann zwaar met geel. Hij had zijn boekhouding echter niet op orde, want hij stuurde hem niet van het veld. Nadat de assistent-scheidsrechter hem er terecht op wees dat het Kuhlmanns tweede prent was, moest de voor Rijnsburgse Boys belangrijke speler toch van het veld. Nadat invaller Blakborn vlak voor tijd niet wist te scoren, kreeg Scheveningen pas de eerste echt goede kansen van de wedstrijd. Eerst schoot spits Jeffrey Rutten op doelman Tim Orlowski, zijn tweede schot ging voorlangs, waardoor er aan de stand niets meer veranderde. Rijnsburgse Boys staat op de ranglijst bovenaan. De komende maand – met als lastige tegenstanders Ter Leede, Ajax, Quick Boys en Lisse – moet blijken of het elftal die positie kan vasthouden. De supporters kunnen deze week in elk geval met een brede glimlach teletekstpagina 842/1 bekijken.

Rijnsburgse Boys – Scheveningen: 2-0 (1-0)
16. Zinhagel 1-0, 50. Zinhagel 2-0.

Gele kaarten: 30. Zinhagel, 34. Kuhlmann, 66. B. Freke (allen Rijnsburgse Boys)
Rode kaarten: 30. Klapwijk (Scheveningen), 77. Kuhlmann (2x geel, Rijnsburgse Boys)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Stuy, Groot, Van der Lugt, Simons (75. Blakborn); B. Freke, Van der Vijver (61. De Munck), Kolder; Zinhagel, Kuhlmann, Aboikoni (88. P. Freke)

Opstelling Scheveningen: Hoegee; Scholten, Klapwijk, Sol, Drosten (61. Hendriks); Van Maren, Gard (46. Roeleveld), Thies (46. Van der Geest); Grunholz, Rutten, Escalona