secretariaat

Rijnsb.Boys O23 wint ook tweede wedstrijd

Afgelopen dinsdagavond 5 november 2019, heeft RBB onder 23 haar 2e wedstrijd gespeeld. Dit keer waren we de gastheer van Sportlust onder 23 uit Woerden.
Vanavond wederom een mix van ervaring en iets minder ervaren jonkies. De A-selectie was rijkelijk vertegenwoordigd met de van blessures terugkerende Jongeneelen en Zeldenrust, daarnaast Knol en de jonkies Magan, Demon, Duiker, Reyneveld, Slootweg en Driebergen. Gert Ravensbergen en Jelmer van Egmond maakten het elftal compleet.
De opdracht van Piet van Duijn was helder: lekker onbevangen de strijd aan gaan en plezier maken met elkaar. Veel positiewisselingen op het middenveld, afwisselend in de bal komen en backs die er overheen klappen. Het moet gezegd dat de boodschap in het begin nog even moest landen. Van de onbevangenheid was in het begin dan ook geen sprake. Er werd te veilig gespeeld zonder lef en de passing was vaak niet zuiver genoeg. Bovendien was Sportlust ook niet van plan zich heel snel gewonnen te geven. Zo was niet de 1e echte grote kans voor RBB maar voor Sportlust. Gelukkig redde Stijn in de 10e minuut RBB in een 1 op 1 duel. Na een onwennig 1e kwartier kwam RBB iets meer in balbezit zonder direct overheersend te zijn. De middenvelders speelden teveel vanuit de achterste linie waardoor de aansluiting op de aanvallers te wensen over. Het veld werd daardoor te “lang” gehouden en er was daardoor te weinig druk naar voren. Na 23 minuten was daar de 1-0 voor RBB. Magan gaf de voorzet en een verdediger van Sportlust gaf het laatste zetje in eigen doel. Maar nog geen minuut later gaf rechtsback Gert een onbedoelde “voorzet” aan een aanvaller van Sportlust maar wederom was het Stijn die een prima redding verrichtte. Het spel golfde aardig op en neer. In de 36e minuut testte Magan de lat en nog geen minuut later moest Gino alle remmen los gooien om de gelijkmaker te voorkomen. Aan inzet geen gebrek en meteen in de aanval die volgde een grote kans voor Jongeneelen maar zijn schot ging over en naast. De ruststand was 1-0.
In de rust erop gehamerd dat de druk en het tempo hoog moesten blijven. Blijf het combinatiespel spelen met veel positiewisselingen en durf. Sportlust zou dan een keer moeten breken. En zo geschiedde, het lange veld en het tempo in de 1e helft moet Sportlust pijn hebben gedaan. Direct na rust kon Magan met een loepzuiver schot zijn 1e van de avond noteren, 2-0. Reyneveld kon na een mooie aanval via Zeldenrust in de 62e minuut de wedstrijd definitief beslissen maar miste jammerlijk. Na een volgende flitsende aanval is het dan Zeldenrust zelf maar die de 3-0 op het scorebord zette. In de 2e helft was RBB heer en meester. Er werd met meer lef gespeeld, de middenvelders speelden iets meer naar voren gericht en de achterste linie kon met grote regelmaat inschuiven. Het voetbalspel zoals het bedoeld is. In de 65e minuut werd Jelmer vervangen door Daily Loos. In de 73e minuut wederom een mooi opgezette aanval via Zeldenrust en Jongeneelen met als eindstation Knol, helaas vis tegenspeler en lat net over. In de 77e minuut beloont Zeldenrust zichzelf met zijn 2e van de avond en dus de 4-0 voor RBB. Inmiddels had Mark Mieras  Jongeneelen afgelost. Wederom een stapje dichter bij zijn terugkeer. In de 80e minuut kwam Bas Siebert in het veld voor Reyneveld en zijn 1e actie was een venijnig schot op doel. Helaas redde de keeper. In de 85e minuut schoot Magan zijn 2e binnen van deze avond en een minuut later ging ook zijn 3e in het doel en kwam de eindstand daarmee op 6-0.
Er werd zeker in de 2e helft een leuk spelletje op de mat gelegd. Natuurlijk is er altijd nog wat te schaven maar dat is niet erg. Ontwikkelen en opleiden van onze talenten daar gaat het om. Aan de hand van ervaren spelers moeten de jonkies de kneepjes bijgebracht worden. Er komen best wat talenten aan in de komende jaren en dan zijn dit soort wedstrijden erg belangrijk voor hun ontwikkeling. En daarnaast en niet te onderschatten spelen de beleving van het geheel en het samenspelen met de toppers van 1 een grote rol. De volgende wedstrijd staat gepland op 19 november. Dan gaan de mannen van Piet van Duijn terug naar zijn roots, Quick Boys. Deze wedstrijd begint om  20:00 uur.
Opstelling RBB: Stijn Driebergen, Gert Ravensbergen, Jesper Slootweg, Jelmer van Egmond (65e minuut Daily Loos), Gino Demon, Edo Knol, Bart Duiker, Marc Magan, Furghill Zeldenrust, Jeffrey Jongeneelen (75e minuut Mark Mieras), Maarten Reyneveld (80e minuut Bas Siebert) . Trainer Piet van Duijn en verzorger Henk- Jan den Haan.