secretariaat

Rijnsb.Boys O23 speelt verdienstelijk 1-1 tegen Alphense Boys O23

Gisteravond speelde RBB O23 haar laatste wedstrijd in de poule uit bij Alphense Boys. Op het hoofdveld verscheen RBB in een vrij jonge samenstelling. Dit keer geen spelers uit de hoofdmacht maar 8 basisspelers uit het 2e en 6 uit de JO19 (voorheen A1), jammer dat Jayson op het laatste moment moest afhaken.
Onder leiding van Peter Freke werden de mannen vooraf gewaarschuwd. Alphense Boys trad namelijk met een bijna voltallig 1e elftal (hoofdklasse) aan dus er werd van een ieder veel inzet verwacht naast de durf om te voetballen.
Alphense Boys wilde super aanvallend van start gaan door achterin met drie verdedigers te spelen om zo wat meer druk op ons middenveld en achterhoede te kunnen zetten. Daar moesten we in het begin even aan wennen maar aan de hand van leermeester Bart Freke wisten we deze tactiek snel te doorzien en ook succesvol om te zetten. We hadden aan de vleugels namelijk in de supersnelle Gert Ravensbergen en vooral Roy van Leeuwen hele gevaarlijke troeven. Door constant de opening via onze rechterkant te zoeken en te vinden, kwam de verdediging van Alphense Boys dusdanig onder druk dat het aanvallende concept van het begin weer de kast in ging. Er kwam weer een 4-mans verdediging en vanaf dat moment kreeg RBB de wedstrijd in de grip. De razendsnelle Roy van Leeuwen had een paar prachtige mogelijkheden maar was in de afronding net niet effectief of gelukkig genoeg met zijn keuzes. Ook werden een aantal schoten nog ternauwernood gered van de lijn. Maar toch moest Alphense Boys in de 30e minuut de bal uit hun netje halen na een goal van Roy op een afgemeten voorzet van zwager Niek. Op dat moment een terechte voorsprong. Heel lang konden we niet genieten van de voorsprong want na een klein moment van onachtzaamheid en verslapping wist Alphense Boys binnen een minuut de gelijkmaker te maken. Toch zaten de mannen niet bij de pakken neer. Met iets meer geluk in de afronding zouden we gewoon met 1- 3 de rust in zijn gegaan maar zoals gezegd in de afronding niet alles ging goed. De ruststand was dan ook 1-1.
Na de rust verscheen een heel jong RBB in het veld en op keeper Alesandro na, ook nog allemaal Rijnsburgers. Goed te zien dat ook deze jonge lichting heel goed stand wist te houden. De jongens durfden vooruit te spelen en er ontstond daardoor een vermakelijk schouwspel. Kansen waren er voor ons maar er moet gezegd worden dat ook Alesandro tot twee keer toe alles moest geven om een tegendoelpunt te voorkomen. Toen we dachten tevreden te moeten zijn met een punt kwam Roy in de 42 minuut nog in riante scoringspositie. Helaas kwam de bal via de keeper op de paal terecht waardoor de 1-1 ruststand ook de eindstand was.
Zoals gezegd een leuk potje om naar te kijken met fris en verzorgd voetbalspel van twee kanten. Helaas gingen niet de drie punten mee naar huis maar op de verrichtingen van deze jeugdige talenten kunnen we in ieder geval voortborduren in de nabije toekomt. Klasse jongens!
Opstelling RBB: Alesandro Kwant, Rick van Duijn, Jesper Slootweg, Jelmer van Egmond, Niek Ossevoort (46e minuut: William de Mooy), Nick van Delft, Bart Duiker, Roy Verplancke (46e minuut: Luc van Leeuwen), Gert Ravensbergen, Bart Freke (46e minuut: Martijn de Mooij).
Trainer Peter Freke en verzorger Henk Jan den Haan.