Rijnsb. Boys 2 uit bekertoernooi door Rijnsb. Boys 1

Uiteraard was deze overwinning verdiend voor de thuisploeg, maar de in het blauw geklede bezoekers gaven zich zeker niet zomaar gewonnen. De score werd geopend door Bart Freke met een zeer fraai afstandsschot na bijna een half uur spelen. Dat was een van de eerste kansen voor de ploeg van Verdonkschot. Want de veelal via de vleugels opgezette aanvallen strandden meestal al voordat de bal voor de goal kwam. De verdedigers gaven weinig kansen weg en doelman Zwaan was tot op dat moment nog nauwelijks op de proef gesteld. Met snelle uitvallen zorgden de volgelingen van Arie van Dijk zeker voor gevaar, zoals bij een uitval waar Van de Berg op randje van buitenspel werd teruggefloten door scheidsrechter Looije op advies van de grensrechter.

Na de goal kwamen er wat kansjes voor Rijnsburgse Boys 2. Van Delft, Eekhof, Robbert Kabelaar en Van de Berg zagen hun inzet naast of over gaan, dan wel gestopt worden door Orlowski. Aan de andere kant kwam Zinhagel na een pass van Zwarthoed vrij voor Zwaan, maar ook hij scoorde niet. Dat deed Hogewoning wel. Een vrije trap, toegekend na een overtreding op Biekman, werd op slag van rust rechtstreeks tot doelpunt gepromoveerd.

De 2e helft leverde in de beginfase al snel 2 ballen op de lat op. Hogewoning en Bart Freke deden dat na 6 resp. 8 minuten spelen. Menno van Roosmalen wist wel het doel te vinden. Een vrije trap na een overtreding van Van der Meij werd doorgekopt door Gootjes en de 3-0 was een feit. De 4-0 was weer van Hogewoning. Hij scoorde uit een voorzet van Van der Vijver.

Dat Rijnsburgse Boys 2 zich niet zomaar wilde laten wegspelen bleek uit de laatste 25 minuten. Via Van Egmond en Van de Berg werd het nog 4-2 en als Orlowski in de laatste minuten de kans van Van Beelen niet onschadelijk had gemaakt, dan was het ook nog 4-3 geworden. Zo ver kwam het echter niet.

Scoreverloop:
29. 1-0 Bart Freke, 45. 2-0 Hogewoning, 57. 3-0 van Roosmalen, 65. 4-0 Hogewoning, 67. 4-1 van Egmond, 85. 4-2 van de Berg