outhands

Rijnburgseboys 4 op kampioenschap der 4de elftallen

Zaterdag 30 augustus werd voor de 7de keer het toernooi van het kampioenschap der 4de elftallen gespeeld in Hoogeveen bij HZVV. De enige kwalificatie eis die de toernooileiding stelt is dat je het 4de elftal van je vereniging moet zijn. Ze hebben gewoon alle verenigingen in Nederland met een 4de elftal een uitnodiging gestuurd. Huig de Hollander gaf me de uitnodiging ergens in mei van dit jaar en toen was er net een nieuw 4de elftal gevormd. Rijnsburgse Boys heeft in eerdere edities ook mee gedaan en de spelers van het 4de elftal van toen (klasbakken als Peter Cadel, Gert van Beelen en Fritsie Bleichrodt) vertelden me dat het een zeer leuk evenement is. Na een kleine inventarisatie bleek dat er genoeg animo (en tijd) was binnen ons team om hieraan deel te nemen.


Staand vlnr: Joey Hus, Peter Klein, Dennis van Egmond, Marcel van Delft, Ricardo Fernandez, Serginho Akodi, Stefan Hus. Zittend vlnr: Piet Hus (Leider), Jimmy Hus, Nico v.d. Eykel, Mark Heemskerk, Ad den Hollander, Frank Heemskerk, Marc van Noort en Hans Suiker (Assistent-scheidsrechter)

We verzamelden heel vroeg in de ochtend (07:00 uur; erg vroeg kan ik u vertellen), want de eerste wedstrijd zou om 10:30 uur aanvangen en Hoogeveen is niet naast de deur. Bij aankomst had de organisatie een ontbijt voor ons geregeld…wel zo lekker na zo’n lang stuk rijden. Toen bleek dat het programma iets gewijzigd was en we pas om 11:00 uur voor het eerst aan moesten treden. Sommige spelers klaagden wel bij ondergetekende dat we wel een half uur later hadden kunnen vertrekken, maar vooruit. Zeikerds heb je er nu eenmaal altijd bij zitten. Er waren 11 teams verdeeld over 2 poules. Wij zaten in een poule van 6 teams en moesten dus 5 poulewedstrijden van 25 minuten spelen. Daarna zouden de nummers 1 en 2 van iedere poule doorgaan naar de kruisfinales. Uiteindelijk hebben we de finale gehaald tegen Heerjansdam die zijn titel verdedigde. Deze finale was ook echt een finale waardig. Het werd 2-2 met stuk voor stuk schitterende doelpunten (de mooiste nog wel van Dennis van Egmond die van een meter of 25 strak in de kruising schoot). Penalties moesten de beslissing brengen en helaas nam Heerjansdam die beter. Onderstaand een schema van de wedstrijden die we hebben gespeeld:

Poule RBB4 – DETO : 2 – 0 (goals: Frank en Peter)
Poule RBB4 – DVS’33 : 3 – 0 (goals: Marcel, Joey en Ricardo)
Poule RBB4 – Sparta Enschede : 1 – 1 (goals: Peter)
Poule RBB4 – Noordscheschut : 3 – 0 (goals: Marcel, Peter (Penalty) en Jimmy)
Poule RBB4 – Nunspeet: 2 – 0 (goals: Jimmy en Marc van Noort)
Halve Finale: RBB4 – FC Meppel: 3 – 1 (goals: Ricardo, Jimmy en Mark Heemskerk) 
Finale : RBB4 – Heerjansdam: 2 – 2 (goals: Ricardo en Dennis)

Na afloop begon eigenlijk pas wat het belangrijkste gedeelte van de dag was voor de meeste teams. Een gezellige BBQ, muziek en niet onbelangrijk het buikschuiven over tafels die achter elkaar zijn gezet en overgoten zijn met bier om het maar iets gladder te maken. Na afloop is ongeveer de helft van ons team nog naar een schuimparty geweest in Beilen en de andere helft besloot om maar een paar drankjes te nemen in de lobby van het hotel om daarna lekker bed te gaan. Volgens de schuimparty-animals van ons team waren degene die achterbleven in het hotel gewoon een stel (en ik citeer) ‘ouwe lullen’. Ik kan u mededelen dat ondergetekende zich er niet voor schaamt om een ‘ouwe lul’ te zijn. Na 7 wedstrijden op 1 dag vond mijn lichaampje het wel weer genoeg. Bovendien ben ik ook veruit de oudste van het stel.

Tot slot een groot woord van dank aan de organisatie van HZVV. Het was een geweldige dag en wij komen volgend jaar zeker weer…..maar dan om met de beker naar huis te gaan.