Bram van Egmond

Richard van Nieuwkoop gaat jaar langer door

1-Richard van Nieuwkoop
Doelman Richard van Nieuwkoop heeft besloten om aan zijn langlopende verbintenis met Rijnsburgse Boys nog een extra jaar vast te knopen. Dit betekent dat hij komende zomer aan zijn negende jaar op sportpark Middelmors gaat beginnen.
Goede gesprekken
“Ik ben blij met de contractverlenging,” zegt Richard van Nieuwkoop. “Ik heb lang getwijfeld of ik door zou gaan, maar na goede gesprekken met de trainer, keeperstrainer Hans Schot en Gerrit Paauw en Dennis-Jan Mieras van de technische commissie heb ik ja gezegd. Dat ik twijfelde komt vanwege mijn drukke baan en het feit dat we een kleintje krijgen. Daardoor wil ik wat vaker thuis zijn. Maar daarover konden we goede afspraken maken. Zo ga ik bijvoorbeeld op maandag vroeger trainen met Hans Schot.”  
Loopbaan
Richard van Nieuwkoop debuteerde in seizoen 2009-2010 als doelman van het eerste elftal. Dat was in de laatste wedstrijd van het seizoen op Nieuw Zuid tegen Quick Boys, een duel dat geelzwart met 0-3 won. In de seizoenen erna, onder trainer Niek Oosterlee, ontwikkelde de inmiddels 30-jarige doelman zich tot een vaste waarde in het vlaggenschip van de Rijnsburgers.
Ook zijn vroegste jeugdjaren bracht Van Nieuwkoop in Rijnsburg door totdat de talentvolle keeper op zijn twaalfde een aanbod kreeg van Ajax om in de jeugd te komen spelen. Via ADO Den Haag en amateurclub TONEGIDO keerde Richard in 2009 terug bij de club in zijn geboorteplaats Rijnsburg.