outhands

Richal Leitoe (FC Lisse) naar Rijnsburgse Boys

Volgend seizoen (2008-2009) komt Richal Leitoe de selectie van Rijnsburgse Boys versterken. Het webteam had een interview met de huidige speler van FC Lisse.

 Naam: Richal Leitoe
Geboortedatum: 19 april 1983 (24 jaar) te Willemstad (Curacao)
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Werk: Jongerenwerker
Vorige clubs: Fortuna Vlaardingen, SVVSMC, SC Feyenoord, Feyenoord, FC Utrecht, FC Den Bosch, FC Lisse
Positie: aanvaller

Cijfers betaald voetbal
2003-2004 FC Utrecht: eredivisie (19 wedstrijden, 2 doelpunten)
2004-2005 FC Utrecht: eredivisie (10 wedstrijden, 1 doelpunt)
2005-2006 FC Den Bosch: eerste divisie (19 wedstrijden, 2 doelpunten)
2006-2007 FC Den Bosch: eerste divisie (14 wedstrijden, 1 doelpunt)

Richal, van harte welkom bij Rijnsburgse Boys. Kan je wat over je voetbalverleden vertellen?
‘Ik heb in de jeugd gevoetbald bij Fortuna Vlaardingen, SVVSMC, SC Feyenoord. Daarna heb ik gespeeld voor de A1 van profclub Feyenoord. Daarna heb ik een contract getekend bij FC Utrecht. Na ander halfjaar gespeeld te hebben voor het tweede elftal van FC Utrecht kreeg in een kans in het eerste elftal van FC Utrecht.

Ik heb bij FC Utrecht mooie momenten beleefd. Ik heb in 2004 de bekerfinale FC Twente – FC Utrecht (0-1) in een volle Kuip gespeeld. Een onvergetelijke gebeurtenis waarin ik in de basis stond en tot de 80ste minuut heb meegespeeld. Daarnaast heb ik meegespeeld in 3 Europese wedstrijden van FC Utrecht. Dat was tegen AJ Auxerre, Djurgardens IF en Austria Wien. Ik heb ook één officiële wedstrijd gespeeld voor Jong Oranje. Volgens mij was dat tegen België.’

Waarom ben je vertrokken bij FC Utrecht en ben je bij FC Den Bosch gaan voetballen?
‘Door blessures kwam ik minder aan spelen toe bij FC Utrecht. En omdat ik graag wilde voetballen ben ik naar FC Den Bosch (eerste divisie) vertrokken. Ik heb daar helaas geen leuke jaren gehad en ging niet meer met plezier naar Den Bosch. Dat is de reden dat ik dit seizoen de overstap heb gemaakt naar de amateurs van FC Lisse.’

Je maakt volgend seizoen de overstap van FC Lisse naar Rijnsburgse Boys. Wat is daarvan de reden?
‘Ik heb bij FC Lisse blijkbaar niet kunnen overtuigen. Ik ben door FC Lisse nog niet benaderd voor volgend seizoen en toen Rijnsburgse Boys in beeld kwam was de keuze snel gemaakt. Ik heb dit seizoen geen goed, maar ook geen slecht seizoen bij FC Lisse achter de rug. Helaas heb ik dit seizoen niet veel doelpunten kunnen scoren (tot heden twee doelpunten), maar ik heb wel de meeste assist achter mijn naam staan. Het heeft ook met geluk te maken. Het is een seizoen van ‘net niet’. Ik heb de pech dat ik de ballen er niet inschiet. Het kan dus beter van mijn kant en ik krijg nu de kans om dat volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys te laten zien’.

Hoe kijk je aan tegen Rijnsburgse Boys?
‘Toen ik nog bij FC Den Bosch speelde ging ik regelmatig bij Rijnsburgse Boys kijken omdat mijn vrienden Bryan Simons en Djuric Ascension er speelden. Ik vond Rijnsburgse Boys in die tijd al een hele mooie club. Uiteindelijk ben ik door omstandigheden dit seizoen bij FC Lisse gaan spelen, maar nu Rijnsburgse Boys in beeld is gekomen kan ik daadwerkelijk bij deze mooie vereniging spelen. Ik vind Rijnsburgse Boys één van de aantrekkelijkste clubs uit de Hoofdklasse A’.

Wat voor type speler ben je?
‘Ik ben een snelle, gretige buitenspeler met een goede voorzet. Ik ben niet kopsterk en ben daarom niet te vergelijken met Brayton Biekman. Ik beschik over een goede passeerbeweging en ben daarnaast ook creatief’.

Heb je het betaald voetbal uit je hoofd gezet?
‘Het is niet meer mijn doel. Ik heb het nu ook naar mijn zin en wil volgend jaar mezelf bewijzen bij Rijnsburgse Boys. Als de kans zich weer voordoet staat de deur nog wel bij me open’.

De Rijnsburgse Boys-supporters kunnen je binnenkort al bewonderen op sportpark Middelmors.
‘Je doelt op de wedstrijd Rijnsburgse Boys – FC Lisse (5 april 2008). Ja  dat klopt,  (lachend) in het shirt van FC Lisse’.