Bram van Egmond

Resham Sardar wordt assistent-trainer bij eerste elftal

De opengevallen plek in de staf die ontstaat door het vertrek van Wim Schaap, wordt volgend seizoen ingevuld door oud-eerste-elftalspeler Resham Sardar (32). Een jaar geleden stopte hij met voetballen om trainer van Jongens Onder 17 te worden. Deze zomer keert hij terug als een van de assistenten van trainer Wilfred van Leeuwen.

“Het lag niet helemaal in de planning om assistent-trainer te worden,” reageert Resham Sardar op zijn nieuwe functie bij Rijnsburgse Boys. “Ik was al rond om nog een seizoen de jeugd te trainen, toen ik de vraag kreeg van de technische commissie om bij het eerste te komen. Dat is natuurlijk een mooie stap. Ik streef het hoogste na, ook als trainer. Dus als je dan zo’n kans krijgt, zeg je geen nee, ook omdat je niet weet of je nog eens zo’n aanbod krijgt. Ik ga een bijdrage leveren als assistent onder een van de beste trainers in het amateurvoetbal, waar ik veel van kan leren.”
Jeugdtrainer
“Dit seizoen ben ik begonnen als jeugdtrainer,” vervolgt Resham, “ook om te kijken of dit iets voor me is. Dat is goed bevallen. Na een moeizaam begin met een groep die in Jongens Onder 15 was gedegradeerd, hebben de spelers in de tweede en derde periode stappen gemaakt. Het is een superpositieve groep die graag komt trainen. Waar mogelijk ga ik volgend seizoen zeker bij ze kijken.”
Loopbaan
Resham Sardar is in het bezit van het TC3-diploma (UEFA-C). Komend seizoen begint hij aan de opleiding voor TC2 (UEFA-B), een licentie-eis die gesteld wordt aan assistent-trainers bij clubs in de tweede divisie. De oud-speler is in het dagelijks leven diëtist in een Haags ziekenhuis en leerkracht op een basisschool. Dit seizoen is hij bij Rijnsburgse Boys trainer van Jongens Onder 17 en performance-trainer. Bovendien heeft hij een eigen voetbalschool. Daarvoor speelde Resham acht jaar in het eerste elftal als aanvallende middenvelder. Met recht dus een kind van de club.
Samenstelling staf
Met de komst van Resham Sardar bestaat de staf van de nieuwe hoofdtrainer Wilfred van Leeuwen volgend seizoen uit de assistenten Dick Heemskerk en Resham Sardar en keeperstrainer Hans Schot. Zij worden bijgestaan door teammanager Jaco Heemskerk, materiaalman Kees Koemans, verzorger Henk Bakker en de fysiotherapeuten Bas Heemskerk en Henk-Jan den Haan (tevens hoofd van de medische staf). Gelmer Veen tenslotte doet ook komend seizoen de analyses van de tegenstanders van Rijnsburgse Boys 1.