Bram van Egmond

Resham Sardar blijft ook zevende seizoen

Resham Sardar

Onze watervlugge middenvelder Resham Sardar heeft overeenstemming bereikt met Rijnsburgse Boys voor een extra seizoen op Middelmors. Daarmee gaat Resham medio dit jaar aan zijn zevende seizoen bij de Uien beginnen en behoort hij bij een select gezelschap langblijvers. Bestuur en technische staf zijn verheugd met een extra seizoen van Resham en spreken hiermee hun vertrouwen uit in zijn vaardigheden en toegevoegde waarde voor het team.
We vroegen Resham om een reactie.
“Ik wilde graag bij Rijnsburg blijven. Het is een mooie club met mensen die eerlijk en recht voor z’n raap zijn. Of je nou goed of slecht speelt, je krijgt het altijd te horen. Ik krijg vaak veel waardering voor mijn spel. In het sponsorhome na de wedstrijd is het altijd opbouwend. Ik kom daar dan ook graag.”
“De trainer heeft vertrouwen in me en wilde graag met me door. Ik heb dit jaar wat vaker een rol vanaf de bank. Natuurlijk vind ik dat vervelend, elke voetballer wil in de basis staan. De trainer maakt de keuzes en ik moet laten zien wat ik waard ben. En de trainer weet dat hij altijd op mij kan rekenen. Ook vanaf de bank hou ik mijn positieve instelling vast!”.
Resham, die via Feyenoord en Fc Dordrecht bij Rijnsburgse Boys terechtkwam, kiest bewust voor de Topklasse. “Ik wil graag op het hoogste niveau voetballen. Ik weet dat ik dat met mijn kwaliteiten aankan. Bij Rijnsburg kan ik goed mijn ei kwijt. Alles is hier goed geregeld, ik heb het goed naar mijn zin. Waarom zou ik dan verder kijken? Ik ken in de wijde omgeving geen betere club dan Rijnsburgse Boys, waar ik zou willen voetballen.”
De prestaties moeten wel beter, vind Resham, en met hem velen. “We moeten in het team goed letten op de veldbezetting. Verdedigend werk is erg belangrijk. Als we te aanvallend denken en niet met z’n allen tijdig omschakelen, komt er veel te veel ruimte. Dan liggen de linies te ver uit elkaar. Dat is een gevaar in ons spel. Door kleine aanpassingen maken we dat kleiner en compacter en kunnen we met elkaar druk zetten. De weg die we nu ingezet hebben met twee spitsen en de vleugelspitsen een stukje daarachter in de volgende linie geeft meer ruimte naar voren. En bovendien kunnen we dan makkelijker vanuit de verdediging voetballen.”
We vroegen hem waar hij de energie vandaan haalt om zoveel werk te verrichten in het veld. “Ik ben ook wel eens moe in het veld, maar ik geef daar niet aan toe. Bovendien, ik heb zo lang in de jeugd getraind, net zoals Mark bijvoorbeeld, dat geeft me heel veel basisconditie. En dat moet je goed onderhouden. Maar het is ook wel een kwestie van aanleg. Paul Smelt meet vaak onze prestaties tijdens de training. En dan heb ik vaak de laagste hartslag en herstel het snelst. Dat is een kwaliteit die ik toevallig heb, maar dat is ook hard werken. In de wedstrijd moet je dat ook wel doseren. Zorgen dat je op het juiste moment druk zet. En ik kan dat wellicht vaker opbrengen dan anderen. Dat doe ik graag in dienst van het team”.
Naast zijn al lange verblijf in de selectie van Rijnsburgse Boys, is Resham werkzaam als professioneel diëtist. “Ik zit ongeveer drie dagen hier in de buurt, waarvan 1 dag in Rijnsburg en in het Zeehos in Katwijk. Ik behandel eigenlijk allerlei mensen. Overgewicht, diabetes en cholesterolproblemen komen vaak voor. Maar ik heb mezelf ook gespecialiseerd in sporters, om een goede energiebalans te vinden uit voeding en ik werk ook graag met kinderen!” Meerdere Rijnsburgers maken met succes gebruik van de diensten van Resham als diëtist en met succes. Zijn vriendelijke, maar ook degelijke en vakkundige aanpak is voor iedereen toegankelijk. Resham helpt u graag, u kunt hem vinden bij voedingsadviesbureau De Winter!
Wij wensen Resham ook in zijn zevende seizoen bij de Uien veel spelvreugde en sportief succes toe!