Bram van Egmond

Renee Troost (25) nieuwe aanwinst in A-selectie

Het bestuur en de technische commissie zijn ingenomen met de komst van Renee Troost naar Rijnsburgse Boys. Renee maakt per heden deel uit van de A-selectie van Rijnsburgse Boys en zal ook de komende twee seizoenen aan Rijnsburgse Boys zijn verbonden.
imageRenee Troost is een 25-jarige centrale verdediger uit Almere. Renee is opgeleid in de jeugd van FC Omniworld en heeft vanaf 2007 deel uitgemaakt van de Jupiler League-selectie van FC Omniworld, later Almere City FC. In 2011 maakte Renee de overstap naar AGOVV Apeldoorn, waarna hij in 2012 zijn carrière vervolgde bij Breidablik Kopavogur, een club uit de hoogste divisie in IJsland. Met deze laatste club speelde Renee in 2013 in de Europa League, waarbij onder andere werd gewonnen van het Oostenrijkse Sturm Graz. Helaas eindigde het avontuur met een verlies op strafschoppen tegen FC Aktobe in Kazachstan, anders was de volgende tegenstander Dynamo Kiev geweest.
Het IJslandse voetbalseizoen speelt zich af in de zomermaanden. Na afloop van het laatste seizoen keerde Renee terug in Nederland en treedt nu dus aan op Middelmors. Renee is per direct speelgerechtigd.
Gisteravond spraken we met Renee na zijn eerste training met de A-selectie.
Hoe ben je bij Rijnsburgse Boys terechtgekomen?
“De club en ik zijn al eerder met elkaar in contact geweest. Na mijn seizoen bij Almere City FC speelde ik in Rijnsburg op het FIFPro-tournooi, waar ik ben opgevallen bij trainers en staf. Ik ben daarna echter naar AGOVV gegaan en heb vervolgens een IJslands avontuur beleeft, maar de contacten met Rijnsburgse Boys zijn van beide kanten altijd gebleven. Rijnsburgse Boys is natuurlijk een bekende club met een mooi kampioenverleden in de afgelopen jaren en wil altijd meestrijden om de prijzen. Vanuit dat langdurige contact is nu deze stap voortgekomen”.
Wat ben je voor type voetballer?
“Ik ben een centrale verdediger, aan de linkerzijde. Ik heb in het verleden ook wel een middenveldpositie bekleed, maar achterin sta ik in mijn kracht. Ik hou van de voetballende oplossing van achteruit en probeer steeds met een goede inspeelpass de vrije man te bereiken, liefst natuurlijk zo ver mogelijk voorin. Ook vind ik mezelf een sterke kopper.”
Wat weet je al van Rijnsburgse Boys en wat zijn je verwachtingen?
“Het zaterdagvoetbal is voor mij helemaal nieuw, maar ik verwacht in een selectie te komen die qua niveau aardig tegen de Jupiler League aan zal zitten. Een sterke Topklasser. Ik ken in elk geval Jeroen Hessing met wie ik in het verleden heb getraind en met Kevin Westmaas heb ik eerder gespeeld in de A-jeugd. Ik ben eind september teruggekomen naar Nederland en heb mijn conditie op peil gehouden. Ik ben de afgelopen maand ook nog in een trainingskamp in Turkije geweest, maar ik heb wel wat achterstand. Ik denk dat ik 1 à 2 weken nodig heb om helemaal wedstrijdfit te zijn en dan is het aan de trainer”.
Een contract voor 2 en half seizoen is best opmerkelijk?
“Ja, ik ben erg blij met het aanbod. Rijnsburgse Boys is een mooie club die me hiermee vertrouwen geeft en dat wil ik graag gaan terug betalen. Ik wil er in de komende 2,5 jaar graag “staan” voor het team. Ik ga er vol voor. Met zo’n langer voetbalcontract kan ik me daarnaast ook gaan richten op een maatschappelijke loopbaan. Dat geeft zekerheid en dat vind ik van de club heel mooi. Ik heb een ROC-diploma in het lesgeven aan kinderen en zoek daar ook werk in, bijvoorbeeld in de Buitenschoolse opvang.”
Hoe zie je de rest van het seizoen?
“Dat wordt hard werken! Aankomende zaterdag is voor het team natuurlijk direct al cruciaal. In eerste instantie toont de positie op de ranglijst vooral dat het nodig is om ons veilig te spelen. Aan de andere kant is het gat naar de koplopers maar 9 punten. Een paar keer goed winnen van onze kant en verliespartijen van de ploegen boven ons kunnen de zaak nog op z’n kop zetten”.
We wensen Renee een mooie voetbaltoekomst bij Rijnsburgse Boys en kijken uit naar zijn eerste speelminuten in onze geel-zwarte hoofdmacht.