outhands

Rekenen, rekenen, rekenen

Omdat het nog geen dinsdagavond 22.00 uur is kunnen we nu nog filosoferen over de uitslag van IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys. Een overwinning is natuurlijk goed: Rijnsburgse Boys komt op 7 punten en IJsselmeervogels is uitgeschakeld. Consequentie kan natuurlijk wel zijn dat de Spakenburgers de wedstrijd tegen Harkemase Boys laten lopen. De Friezen zouden dan gemakkelijker kunnen winnen en op 6 punten komen. In de afsluitende wedstrijd op 6 juni is dan een gelijkspel voldoende voor de Boys om de titel te pakken.

Wordt het gelijk op de Westmaat dan schiet IJsselmeervogels daar ook niets mee op. Ze komen dan op 2 punten en zijn daarmee uitgeschakeld voor de titel. Rijnsburgse Boys zou dan op 5 punten komen maar, nog belangrijker, ook in zo’n situatie zou IJsselmeervogels niet meer vol kunnen gaan in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys en wellicht gemakkelijk aan de 6 punten komen. De Friezen hebben dan genoeg aan een gelijkspel op de Middelmors om kampioen te worden.

  

Heel raar, maar een kleine nederlaag voor Rijnsburgse Boys bij IJsselmeervogels zou eventueel gunstiger zijn dan een gelijkspel…… IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys komen dan beide op 4 punten en IJsselmeervogels houdt zicht op de titel. De Friezen (komende zaterdag met drie extra geschorste spelers in het veld) komen alleen in zo’n situatie een gemotiveerd IJsselmeervogels tegen dat bij winst op 7 punten komt. Omdat Harkemase Boys op 3 punten blijft staan zijn zij uitgeschakeld en dat is weer gunstig voor Rijnsburgse Boys in het slotduel. Natuurlijk moet er dan wel gewonnen worden om, net als IJsselmeervogels, op 7 punten te komen maar de Friezen zijn uitgespeeld…. Natuurlijk is in zo’n situatie het doelsaldo van belang maar dat is nu nog ruim in het voordeel van Rijnsburgse Boys. En mocht dat gelijk zijn dan wint Rijnsburgse Boys de titel omdat in het onderlinge duel Rijnsburgse Boys de penaltyserie beter nam dan IJsselmeervogels. Dit zou toch een scenario zijn om revanche te nemen op de misgelopen titel van drie jaar geleden…..

Maar ja, voor het zelfde geld wint Rijnsburgse Boys van IJsselmeervogels en doet IJsselmeervogels hetzelfde in Harkema. Zonder te spelen zou Rijnsburgse Boys dan al komende zaterdag voor de tweede maal in haar bestaan de zaterdagtitel in de wacht slepen. Maar goed, eerst de wedstrijd in Spakenburg afwachten!