outhands

Reactie Joost Kuhlmann op zijn terugkeer

Normaal gesproken stellen we iedere nieuwe speler die bij Rijnsburgse Boys komt voetballen op deze website kort aan u voor. Afgelopen weekend werd bekend dat Joost Kuhlmann volgend seizoen Rijnsburgse Boys komt versterken. Ja, en moeten we Kuhlmann nog aan u voorstellen? Het nieuws dat Kuhlmann terugkeert naar Rijnsburgse Boys zal, ondanks de 2-0 nederlaag tegen Barendrecht en daarmee het einde van de Rijnsburgse titelaspiraties, mening Rijnsburgse Boys-supporter een goed weekend hebben bezorgd. Nee, voorstellen van de in Rijnsburg mateloos populaire Kuhlmann is overbodig. Wel waren we erg benieuwd naar zijn reactie en zijn verhaal over zijn snelle vertrek bij IJsselmeervogels en terugkeer naar Rijnsburgse Boys.

 

De verloren zoon is weer terug en wordt door alles wat Rijnsburgse Boys lief is in de armen gesloten. Hoe voelt het om weer thuis te komen?
Ik heb altijd gezegd dat ik terug zou komen bij Rijnsburgse Boys, (lachend) alleen is het wat sneller dan gepland. Mijn vertrek naar IJsselmeervogels heeft nooit wat met Rijnsburgse Boys te maken gehad. Ik heb het bij Rijnsburgse Boys altijd enorm naar mijn zin gehad, maar na vier jaar was ik aan wat nieuws toe. Ik wilde graag de derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels als speler meemaken, vandaar mijn keuze voor IJsselmeervogels. Ik wilde kijken hoe het ergens anders was, dat heb ik gedaan en (lachend) nu ben ik weer terug.

Je had een contract voor twee seizoenen bij IJsselmeervogels, maar na één seizoen vertrek je bij deze club en kies je opnieuw voor Rijnsburgse Boys. Is het avontuur bij IJsselmeervogels niet geworden wat je ervan verwacht had?
We hebben bij IJsselmeervogels een hele leuk groep, maar sportief gezien is het een teleurstellend seizoen. Het feit dat we te maken hebben gehad met drie trainers in één seizoen zegt wat dat betreft genoeg. Met de nieuwe trainer (Roy Wesseling, red) heb ik een open gesprek gehad. Wesseling heeft zijn visie voor volgend seizoen uitgelegd. Bij deze visie had ik persoonlijk geen goed gevoel. Hoewel de trainer aangaf dat hij me graag wilde houden ervaarde ik niet genoeg vertrouwen. Ik vind het belangrijk om met plezier te voetballen en daardoor kwam Rijnsburgse Boys weer in beeld. Uiteindelijk zijn alle partijen er uitgekomen en kan ik volgend seizoen weer bij Rijnsburgse Boys voetballen. Daar ben ik heel erg blij mee.

Wat verwacht je van je terugkeer bij Rijnsburgse Boys?
Bij Rijnsburgse Boys weet ik wat ik heb. Dan bedoel ik niet dat ik een basisplek kan opeisen, maar ik bedoel alles om de club heen; de spelers, trainers, begeleiding en de supporters. Niet alleen sportief, maar ook als mens heb ik me altijd bij Rijnsburgse Boys thuis gevoeld. Ik heb een goed gevoel bij Rijnsburgse Boys, ook wat betreft volgend seizoen. Sportief gezien ziet het plaatje er voor volgend seizoen goed uit. Er staat straks een sterke selectie op het veld. Ik kijk er naar uit om weer met veel plezier hier te voetballen samen met mijn oude maatjes.

Wat wil je tot slot tegen de Rijnsburgse Boys-supporters zeggen?
Ik heb jullie gemist. Ik heb er heel veel zin in om weer voor Rijnsburgse Boys te voetballen. Elke week weer bikkelen en ons stinkende best doen om dezelfde prestaties als de vorige twee seizoenen neer te zetten. Er met z’n allen voor gaan. Ik zie er naar uit!