outhands

RCL-Rijnsburgse Boys 2-4

De voorlaatste oefenwedstrijd van Rijnsburgse Boys 1 vond plaats op sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. RCL promoveerde vorig seizoen naar de 1e klasse na 25 jaar op een lager niveau te hebben gebivakkeerd.

Terwijl een deel van de selectie op de thuisbasis door Dick Heemskerk onder handen werd genomen zag Niek Oosterlee zijn ploeg al snel de open ruimte goed benutten. Het was zowaar Mustafa Celen die als verdwaalde linksbuiten doeltreffend kon afronden. Maar de hele eerste helft werd verder veel te slordig aan Rijnsburgse zijde afgewerkt. Tel daarbij op dat de organisatie achterin ook niet optimaal was zodat Nick Permanent met een fraaie boogbal de gelijkmaker kan produceren.

Met een snelle inworp en dito reactie doet Jaap Molenaar gelijk na rust z´n bijnaam eer aan: 1-2. Veel belangrijker is dat het tempo in de wedstrijd omhoog gaat en dat er een aantal fraaie combinaties op de grasmat worden gelegd. Het schot van Schet en de daarop volgende intikker van Danny van der Vijver is het logisch gevolg. De opkomende Thom Wijnalda brengt nog wat spanning terug waarbij het slotakkoord wederom voor de razendsnelle Molenaar is en de eindstand op 2-4 brengt.

3. 0-1 Mustafa Celen
16. 1-1 Nick Permanant
47. 1-2 Jaap Molenaar
62. 1-3 Danny van der Vijver
65. 2-3 Thom Wijnalda
84. 2-4 Jaap Molenaar

Zaterdag a.s. staat de laatste krachtmeting in deze sessie van oefenwedstrijden gepland. Om 17.00 uur wordt op de Middelmors afgetrapt tegen (zondag)Topklasser Argon uit Mijdrecht.