outhands

RBB uitstekend gastheer tijdens KNVB Voetbaldag

(een fotoserie van Jun Jungerius is hier te bekijken

In de afgelopen week hebben ruim 110 voetballers uit de hele regio deelgenomen aan de KNVB Voetbaldagen. Ook dit jaar was Sportpark De Middelmors één van de locaties waar enthousiaste jeugdspelers in de leeftijd tussen de 8 en de 15 jaar, drie lange dagen konden voetballen.

Onder leiding van de regiocoach van de KNVB (afdeling Bollenstreek), Arend Regeer, werden de jongens en meisjes door ervaren trainers getraind op aanvallen, verdedigen en scoren en konden zij in diverse spelvormen het geleerde direct in de praktijk brengen. Aan het enthousiasme en de gedrevenheid was af te lezen dat alle spelers het prima naar het zin hadden. De jongens en meisjes werden als professionals behandeld. Een perfecte lunch tussen de middag, drink- en fruitpauzes tussen de bedrijven door en na afloop een snicker, twix of mars om ook de suikerspiegel weer op niveau te krijgen.

Het waren drie intensieve dagen voor de spelers en de trainers maar het resultaat mag er ook dit jaar weer wezen. Stralende maar vermoeide gezichten maar een ieder ging voldaan naar huis in een nieuw trainingssetje, met een nieuwe bal, een poster onder de arm en een mars in de mond. De jongens hebben weer wat extra voetbalbagage in het hoofd en de benen en we gaan er vanuit dat dit in de praktijk gebracht gaat worden.

Om deze voetbaldagen te kunnen organiseren heb je naast de organisatoren van de KNVB ook trainers nodig. Dit jaar 12 trainers uit de regio (waarvan 5 van RBB) en een viertal Jeugdcoördinatoren die er op toezagen dat ook de trainers de hun voorgeschotelde trainingsopdrachten goed uit zouden voeren en het helder over zouden brengen aan de spelers en speelsters. Hierin zijn ze prima geslaagd waarvoor onze dank.

Daarnaast heb je ook nog mensen aan de kant nodig die er voor zorgen dat alle zaken om het voetbal heen ook vlekkeloos verlopen. Een groot compliment is daarbij op zijn plaats voor Edward Duindam voor de algemene organisatie en de dames en heren van de kantine die alle spelers in een hele korte tijd van een perfecte lunch konden voorzien. Ook een woord van dank voor de werkzaamheden van Henk Ravensbergen en de zijnen die er dagelijks voor zorgen dat ook de kleedkamers en commissiekamers er elke dag weer spik en span uit zien. Dat is een echt visitekaartje voor onze vereniging!

Al met al drie super dagen waar Rijnsburgse Boys haar gastheerschap meer dan waar heeft gemaakt! Allen bedankt!