RBB F13 – RBB F14

Zaterdag 13 oktober, het beloofde weer een spannende ochtend te worden. De mannen van de F14 waren gebrand om de ongeslagen status van de F13 teniet te doen. Van achteruit regelde Kevin van de F14 het spel en kon zo verschillende keren zeer gevaarlijk op het doel van de F13 schieten. We moesten daar een antwoord op verzinnen en na 2 keer op achterstand gestaan te hebben kwamen we eindelijk voor! Het verschil is nooit meer dan 1 doelpunt geweest en de wedstrijd had dus een hoog kijkgehalte. Voor de rust kwam de F14 langszij en stond het weer 3-3.

Besproken met de mannen dat Martijn of Vincent als laatste man zou fungeren om zo de afstandsschoten van Kevin of Dirk te doen keren. Het spel werd grimmiger en de overtredingen harder, hard maar wel sportief. Oeps 3-4 voor de F14 met nog een kwartier te spelen. De verdediging zat potdicht van de F14 en de afstandschoten vlogen van doel naar doel. Met een mooie uitbraak en goed samenspel kon Vincent gelijk maken 4-4. Mitchel en Koen regelden het middenveld en Willemjan liep dwars door de verdediging heen. Hier vergaten we soms om te verdedigen en jahoor 4-5 achter! Als we onze status ongeslagen willen laten moesten we alle zeilen bij zetten. Met nog zo’n 10minuten te spelen konden we gelijk maken 5-5. Ik zou er voor tekenen maar de mannen roken een overwinning. Yes na een vloeiende aanval kon wederom Vincent scoren en 6-5 maken. Er volgde nog een aantal schoten van beide kanten maar ik zag in de ogen van de ‘vrienden’ van de F13 dat zij deze overwinning niet meer uit handen zouden geven.

Hier eindigde een mooie en sportieve wedstrijd waarbij 2 teams goed en slim speelde! Er kan er maar 1 winnen.