RBB beslist topper tegen Genemuiden in slechts 6 minuten

De eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2012 begon wat onwennig, vooral voor de thuisploeg. Bennie van Noord speelde op de plek van Bart Freke, dus voor de laatste linie, terwijl Bart Freke nu in de mandekking achterin op de vaste plek van Bennie van Noord kwam te spelen. Hoewel dit later grandioos bleek uit te pakken, werd er in de eerste tien minuten nog wat gezocht naar de juiste oplossingen. Genemuiden kon daardoor in de beginfase twee kansen creëren. Allereerst was het de kleine Herman van Dijk die, na de buitenspelval te hebben omzeild, gevaarlijk kon worden. Gelukkig voor de Rijnsburgers was doelman Richard van Nieuwkoop niet onwennig aan de wedstrijd begonnen, temeer daar hij op een vertrouwde plek stond, te weten onder de lat. Na tien minuten bewees Van Nieuwkoop opnieuw zijn waarde door een lob van Willem Lanjouw knap te pareren. Na de eerste tien minuten hadden de Rijnsburgers nog niets laten zien en had Genemuiden dus al twee grote kansen gehad, maar niet verzilverd.

Na een kwartier worden de Rijnsburgers een beetje wakker. Wellicht hebben de heren voetballers het Spaanse dagritme van het trainingskamp nog in het gestel. In ieder geval kan Jeffrey Winter na een goed kwartier uit een voorzet van Raymond Kolder zowaar bijna raak koppen. Genemuiden laat zich niet van de wijs brengen en gaat verder. Robert Boes ziet zijn vrije trap worden gekeerd door Van Nieuwkoop. Even later kan diezelfde Robert Boes zijn maatje Willem Lanjouw bedienen. Een strakke voorzet over de grond verzand in een kluwen van spelers en Van Beuningen kan de bal uiteindelijk de tweede ring in sturen (bij wijze van spreken dan).
Vervolgens is Rijnsburgse Boys het zat. Men was in het Spaanse Estepona misschien laat wakker, maar de teamspirit en de onderlinge sfeer was beter dan ooit, evenals het besef in eigen kunnen. Na een inzet van Jeffrey Winter in de 28e minuut op de kruising is de beer los. Eerst dwingen de Uien vier corners op rij af en geven daarmee doelman Albert Flier en zijn teamgenoten alvast een signaal af. Uit de vierde corner kan Ronald Breinburg gevaarlijk worden, maar zijn schot is nog wat te zacht.

Zoals eerder vermeld speelt Bennie van Noord op de positie van Bart Freke en dus kan de (helaas na dit seizoen vertrekkende) verdediger zich intensief bemoeien met de aanval van de thuisploeg. Uit één van de eerste fraaie aanvallen van de thuisploeg weet Van Noord te profiteren. Na goed terugleggen kan Van Noord vanaf een meter of 18 de bal in de verre hoek plaatsten: 1-0. Vijf minuten later is Van Noord weer betrokken bij de aanval. Ditmaal bedient hij zijn aanvoerder met een messcherpe voorzet vanaf de rechterkant. Kevin Winter staat even op de plaats van zijn broer en kopt raak in de touwen achter Flier: 2-0. Deze tik komt hard aan bij Genemuiden. De ploeg die tot die tijd de bovenliggende ploeg was, staat zomaar ineens met 2-0 achter. Nauwelijks, of eigenlijk nog helemaal niet van de schrik bekomen, dient Rijnsburg dan maar gelijk de genadeklap toe. Weer is het Kevin Winter, nu de bal in de voeten gekopt door de defensie van Genemuiden, die van dichtbij bekeken de bal in het doel weet te schieten. De middenvelder scoort zowaar twee keer binnen de minuut: 3-0. Hiermee is de wedstrijd beslist zo lijkt het. Hoewel Rijnsburg dit seizoen wel vaker met drie doelpunten heeft voorgestaan (ik zal geen oude wonden openrijten), lijken de Genemuiders/Genemuidenaren al voor rust te capituleren.

Met nog een paar minuten voor de rust kunnen de Rijnsburgers zeker nog drie keer scoren. Eerst Kevin Winter, die de bal maar net naast kopt en daarmee bijna een loepzuivere hattrick in 10 minuten had kunnen maken. Even later is het Damiano Schet die een open doekje ontvangt, door voor de dug-outs zijn klasse te tonen en drie tegenstanders te passeren alsof ze er niet stonden. Ze stonden er echter wel en Arjan Kolk besluit Schet een halt toe te roepen en krijgt als beloning de enige gele kaart van de wedstrijd. Schet kreeg als beloning de trofee van Man of the Match. Hoewel de rappe aanvaller ditmaal zelf niet tot scoren kwam, was hij wel nadrukkelijk aanwezig. Dit gold ook voor de hardwerkende Resham Sardar. Eigenlijk was er deze middag geen enkele Rijnsburger die een onvoldoende haalde. Iedereen speelde voldoende of ruim voldoende. In de laatste secondes van de eerste helft kan Jeffrey Winter nog bijna voor de 4-0 zorgen, maar het blijft bij 3-0. Een stand die na circa twintig minuten spelen niemand voor mogelijk had gehouden.

Na rust valt er bijna niets meer te noteren voor de heren verslaggevers. Het verzet van de tegenstander was al voor de rust gebroken en dit is helemaal het geval wanneer in minuut 56 Bennie van Noord uit een voorzet van Kevin Winter de 4-0 binnenkopt. Van Noord lijkt zich als een vis in het water te voelen op de stek die Oosterlee hem deze middag toebedeelde. Twee goals en één assist zijn cijfers om de zondag mee in te gaan. Een laf wippertje van Lanjouw is het enige wapenfeit van de bezoekers in helft twee, maar ook de Rijnsburgers geloven het verder wel. Speaker Hans Oudwater heeft het het drukst van allemaal met de nodige wissels. Wanneer Richal Leitoe in mag vallen, veert het publiek nog even op. Hoewel nog lang niet op het oude niveau, laat de aanvaller alvast een glimp van zijn potentie zien. Na een heerlijke rush langs de zijlijn bedient hij gabber Joost Kuhlmann, die deze 100%-kans niet weet te verzilveren. De wedstrijd verdient eigenlijk nog een slotakkoord, maar de inmiddels moegestreden Kuhlmann komt ook in de laatste minuut niet tot scoren na een voorzet van invaller Danny van der Vijver.

Rijnsburgse Boys – sc Genemuiden 4-0 (3-0)
33)  Bennie van Noord   1-0
38)  Kevin Winter    2-0
39) Kevin Winter    3-0
56) Bennie van Noord   4-0