Jaco Hogewoning

RBB 45+ wint eerste prijs van 2018

De boys van RBB 45+ traden zaterdag 13 januari jl aan op het 45+ toernooi in en bij Voorschoten 97 .
We begonnen de eerste wedstrijd tegen gastclub Voorschoten zelf. Het was een vrij gelijk opgaande wedstrijd de eerste minuten maar langzamerhand kreeg RBB toch de betere kansen, maar die werden helaas nog niet verzilverd. Een schot van Voorschoten dat van richting veranderde zorgde voor de 1-0. Maar niet veel later eenzelfde goal aan de andere kant van de voet van Rian zorgde voor de gelijkmaker. Met nog een minuut of 7 te gaan rondde Jaco van dichtbij af, na een goed lopende aanval. Een bekeken schuiver van Jan (met zijn chocoladebeen) zorgde voor de 3-1 voor RBB en de eerste 3 punten van het toernooi.
Na een wedstrijd rust moesten we het opnemen tegen Zestienhoven, een taaie tegenstander zou later blijken. Toch misten we weer de nodige kansen om de wedstrijd te beslissen in een vroeg stadium. Gelukkig was er Rian die een van de kansen wel wist te benutten en zo was het 1-0. We speelden de wedstrijd met nog een paar minuten professioneel uit en op zijn Italiaans wonnen we deze wedstrijd en hadden dus 6 punten nu.
Leidscheveen had er ook inmiddels 6, en dat was dus de laatste tegenstander van de Uien. We hadden allebei een doelsaldo van +3 dus een gewaagde tegenstander.
De eerste minuten was RBB beter en maakte het spel, Leidscheveen liet ons komen en wilde ons weg counteren wat niet echt lukte. Toch werd het 1-0 voor Leidscheveen. Via een klutsbal kwam de bal voor de voeten van een speler van Leidscheveen en die schoof de bal binnen. RBB bleef kalm en ging op jacht naar de 1-1. Die kwam van de voet van de nestor van RBB 45+, Cees (Wits). Een lage schuiver in de verre hoek was onhoudbaar voor de lange goalie van Leidscheveen. Daarna werd het de Rian Vlettershow…met 3 goals maakte hij een eind aan de droom van Leidscheveen om hier bij Voorschoten eerste te worden. Van twee van de drie goals ging een mooie soepel lopende aanval aan vooraf via vele schijven en de laatste goal kwam via een mooie assist van Pieter(steekbal).
RBB dus eerste op dit goed en leuk georganiseerde toernooi bij Voorschoten 97. In mei organiseren ze weer een toernooi met dan als doel om je als team te kunnen plaatsen voor het NK 45+. RBB zal zeker weer van de partij zijn en u hoort er dan weer van. Team RBB 45+ deze dag waren : Jaco Hogewoning, Pieter van Gastel, Jan Abbink, Willy Passchier, Rian Vletter, Marcel Huissteden, Cees vd Mey, Hans Glasbergen, Fred van Voorbergen(k) en gastspeler Robert Binnendijk.