Bram van Egmond

Quincy van de Leuv blijft bij Rijnsburgse Boys

Afgelopen donderdag heeft Quincy van de Leuv zijn handtekening gezet onder een contactverlenging van 1 jaar bij Rijnsburgse Boys. Bestuur en technische commissie zijn verheugd over deze verlenging en geven Quincy hiermee het vertrouwen zijn voetbalkwaliteiten ook volgend jaar bij Rijnsburgse Boys te laten zien.

Quincy van de Leuv

De nu 22 jarige aanvaller kwam aan het begin van het seizoen over van Volendam, waar hij de voorgaande drie seizoenen speelde. Quincy vertelt: “Ik ben blij dat de club en ik er goed uitgekomen zijn en we een verlenging zijn overeengekomen. Daarmee krijg ik het vertrouwen van de club. Ik heb dit jaar weinig in het eerste gespeeld, veel minder dan ik had gehoopt. Daarmee is het een leerzaam jaar geworden. Ik heb geleerd om niet m’n kop te laten hangen op de momenten dat ik had verwacht meer speelminuten te krijgen. Als je dat niet goed oppakt, werkt dat averechts.”
In de voorbereiding had Quincy de pech geblesseerd te raken, waardoor hij niet direct een goed beeld heeft kunnen neerzetten bij de trainer. Ook was de concurrentie voorin groot. Een cruciaal moment was de basisplaats uit bij IJsselmeervogels eind januari.  Quincy legt uit, “Ik mocht die wedstrijd in de basis starten, vanwege een blessure van Raily. Dat was voor mij een uitgelezen mogelijkheid. Ik voelde me goed, ik wilde graag, maar ik heb toen mijn stempel niet op de wedstrijd kunnen drukken. Als team zakten we door het ijs en ik ook. Ik kwam op een eiland te staan en kon alleen nog maar van verdediger naar verdediger rennen. Ik had niet het gevoel dat het team er iets aan had. Ik ben in de rust gewisseld”.
Vervolgens vertelt Quincy, “Vanaf dat moment is het de technische staf besproken om het tweede te kiezen als podium om mijn kwaliteiten te laten zien, om daar mijn voeten te laten spreken. En dat is heel goed gelukt. Na de winterstop heeft het tweede een opmars naar boven gemaakt. Ik heb zo’n 16 goals gemaakt in iets minder dan 16 wedstrijden en dat heeft de club overtuigd van mijn kwaliteiten. Ik wil me graag doorontwikkelen en heb hiermee veerkracht getoond. De focus is nu op volgend seizoen gericht”.
Quincy heeft op jonge leeftijd al behoorlijk wat ervaring in het betaalde voetbal. Over zijn overstap naar de Topklasse vertelt hij: “Ik had geen goed besef wat er gebeurde in de Topklasse, maar ik had er wel vooraf een positief en goed gevoel over. Ik had het verschil tussen de Jupiler League en de Topklasse groter verwacht. Voor het verschil moet je echt goed zoeken. Wat ik mooi vind is dat de Topklasse enorm leeft op zaterdag. Van de Bollenstreek, de derby’s, daar wordt elke voetballer warmer van. De club is me ook heel goed bevallen. Het is een warme club en als ik zie wat er op zaterdag allemaal gebeurd, dan wil ik hier graag spelen. Het publiek, de ambiance, het niveau, maar ook alle beveiligers, vrijwilligers, kantine, staf….Alles is erop gericht dat wij optimaal kunnen presteren. Dat wil ik graag teruggeven en bij Rijnsburg een aanzienlijke rol spelen”.
Quincy is nog steeds ambitieus. “Ik heb voor Rijnsburg altijd bij BVO’s gespeeld. Mijn droom is nog steeds om profvoetballer te worden, maar ik moet nu natuurlijk wel reëel zijn. Eerst maar eens bij Rijnsburg slagen en daarna zien we wel verder..”
Naast zijn voetbalactiviteiten studeert Quincy aan de Johan Cruijff Academy. Hij is in zijn derde jaar bezig met een stage bij ASV Arsenal, een Amsterdamse voetbalclub onder de rook van het Olympisch stadion. “Ik ben daar bezig met marketing. De club is niet te vergelijken met Rijnsburgse Boys, maar er zijn veel kansen om de club te ontwikkelen en daarvoor genereren we extra sponsorinkomsten”.
Quincy richt zich nu al op het volgende seizoen. “Rijnsburgse Boys heeft de echte Quincy van de Leuv nog niet gezien. Ik wil graag aanvallend spelen. Links, rechts, achter de spitsen, in de spits, ik wil spelen waar de trainer en het team me nodig hebben. Ik wil graag topfit in de voorbereiding direct meedraaien en ik ben pas tevreden als ik volgend seizoen een goed aandeel heb in de successen!”
We wensen Quincy een goed tweede seizoen bij Rijnsburgse Boys toe.