Cor Spruijt

Quick Boys – Rijnsburgse Boys: 2-2 (0-0) – VERSLAG

Drie punten tegen Quick Boys lukt net niet

Rijnsburgse Boys wist op Nieuw Zuid een 2-0 voorsprong niet over de streep te trekken. Quick Boys scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd. Een 2-2 eindstand stond hierdoor op het scorebord. Na afloop waren zowel Rijnsburgse Boys als Quick Boys niet blij met een punt. Rijnsburgse Boys omdat het de voorsprong niet kon vasthouden en Quick Boys omdat het duur puntverlies was in de jacht op koploper Spakenburg.

Donderdagavond stond daar ineens André Morgan op het trainingsveld van Rijnsburgse Boys. De verdediger, die bij IJsselmeervogels op een zijspoor was beland, tekende dezelfde donderdagavond een contract voor een half jaar. Na de training hoorde André ook dat hij bij de wedstrijdselectie zat voor de topper tegen Quick Boys. André begon op de bank. In de basis had trainer Hein Leliveld een plek in de achterhoede voor Mark Mieras. De jonge verdediger verving de geblesseerde Rob Zandbergen. In de wedstrijd tegen Kozakken Boys brak Rob zijn arm bij de actie die Rijnsburgse Boys op 2-0 bracht. Ook was er een plek in de basis voor Jeroen Spruijt. Tegen Kozakken Boys maakte hij als invaller zijn eerste speelminuten. Naast André Morgan zat ook Bram de Bruin op de bank. Na lang blessureleed is ook Bram weer wedstrijd fit.

Stilte
De wedstrijd op Nieuw Zuid begon met een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van erelid Dirk van Duijn. Na het beginsignaal begon Rijnsburgse Boys de wedstrijd tegen Quick Boys wat afwachtend. Hein Leliveld had afgelopen weken goed naar Quick Boys gekeken en wist dat het team van trainer Thomas van Duivenvoorde gemakkelijk onder de druk van de tegenstander wist uit te voetballen. Met een wat behoudende tactiek en druk zetten op de momenten dat het echt zou kunnen wilde Rijnsburg het Quick Boys lastig maken. In de eerste minuten had Rijnsburgse Boys het moeilijk. De positiewisselingen van de tegenstander leverde verdedigend nog al wat problemen op. In het eerste kwartier kwam Quick Boys tot drie kansen via Sem van Duijn. Rijnsburgse Boys kwam niet verder dan een mogelijkheid via Daan Walraven.

Grip
Na een kleine twintig minuten spelen kregen de Uien meer grip op de wedstrijd. Quick Boys werd beter vastgezet en de verdedigers Mark Mieras en Sjors Kramer hielden Ravelino Junte en Sem van Duijn prima in bedwang. Na slordig uitverdedigen van Quick Boys kwam de bal bij Furhgill Zeldenrust maar zijn schot ging hoog over. Na een half uur spelen stond er nog steeds een 0-0 stand op het scorebord en was de wedstrijd, voor de neutrale toeschouwer, best saai.

Wissel
Tien minuten voor rust ging Mark Mieras de diepte in en verstapte zich. De linker enkel van Mark klapte dubbel en met een blessure moest hij het veld verlaten. Nieuwkomer André Morgan mocht direct zijn opwachting maken. Na één training met de selectie van Rijnsburgse Boys mocht de Rotterdammer direct aan de bak. Een gewaagde zet van trainer Leliveld. In het verleden werkte hij bij Koninklijke HFC met André samen. Over zijn verdedigende kwaliteiten maakte Leliveld zich geen zorgen. Of André de namen van al zijn medespelers al wist blijft een vraag. Zijn debuut was echter prima.

Dani
In de 35e minuut werd Dani van der Moot de diepte ingestuurd en met een prima lob probeerde hij doelman Paul van der Helm te passeren. Met zijn vingertoppen wist de doelman de bal naast te tikken. Vlak voor rust was er nog een kleine kans voor Jeroen en een schot van Dani dat over het doel verdween. Na deze speldenprikken verdwenen de spelers, met nog steeds de 0-0 stand, richting kleedkamer.

Furhgill
In de tweede helft bracht Furhgill Rijnsburgse Boys vrij snel op voorsprong. Waar heel Quick Boys dacht aan buitenspel wist Furhgill, via het lichaam van Paul van der Helm, de score te openen: 0-1. Niet veel later was er weer een kans voor Jeroen. De bal speelde hij echter iets te ver voor zich uit. Doelman Van der Helm kon de bal makkelijk oprapen. Rijnsburgse Boys speelde vol vertrouwen en het was weer Furhgill die wist te scoren: 0-2. Alleen voor de doelman van Quick Boys rondde hij een mooie aanval prima af. Rijnsburgse Boys werd sterker. Uit een vrije trap werd Dani van der Moot gevonden die de bal langs de doelman schoot. Op de lijn bracht Quick Boys verdediger Ivailo Staal redding.

Tegendoelpunt
Waar Rijnsburgse Boys verzuimde om de genadeklap uit te delen daar kwam Quick Boys uit het niets op 1-2. Met een beetje geluk kwam de bal voor de voeten van Sem van Duijn die de bal hard achter doelman Wesley Zonneveld schoot. Rijnsburg werd teruggedrongen en Quick Boys ging op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Bram de Bruin treuzelde te lang bij een prima kans om Rijnsburgse Boys op 1-3 te zetten. Met nog vijf minuten op de klok werd het voor de Uien steeds moeilijker om stand te houden. Met twee prima reddingen hield doelman Zonneveld Rijnsburgse Boys op de been. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd moest ook hij buigen voor Quick Boys. Een voorzet van links kopte Ivailo Staal achter de Rijnsburgse doelman: 2-2. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal.

Moed
Het getoonde spel geeft de Rijnsburgse Boys supporter moed. Strijd, passie, inzet en geloof in een goed resultaat zorgen er de laatste wedstrijden voor dat de nodige punten weer worden gepakt. De geblesseerde spelers zijn weer bijna allemaal wedstrijd fit. Het kan nog een mooie competitie worden.

Scheidsrechter: D. Schaper

Toeschouwers: 2.500