secretariaat

Pupillenscheidsrechters: nader verklaard!

Na de winterstop heeft Rijnsburgse Boys er een nieuw fenomeen bij gekregen: pupillenscheidsrechters. Omdat dit verhaal nog niet voor iedereen even duidelijk is van het hoe en wat bij deze nog een korte uitleg.
In november hebben een 20-tal jongens uit de B tot D Jeugd met succes een BOS Scheidsrechters Cursus van de KNVB gedaan. Hier mee mogen ze officieel E en F wedstrijden fluiten. Het is de bedoeling dat we vanaf nu ieder jaar een cursus organiseren!
Rijnsburgse Boys heeft dit initiatief opgestart met 2 doelen:
– Jongeren enthousiast maken om te fluiten zodat we iedere week de thuiswedstrijden van de E en F pupillen kunnen voorzien van een scheidsrechter; iets wat natuurlijk sowieso een professionele uitstraling heeft.
– De doorstroming van scheidsrechters een impuls geven; dus tijdig voor nieuwe aanwas zorgen om het korps op peil te houden. Op deze manier kan ook de oudere jeugd uiteindelijk iedere week van een scheidsrechter blijven worden.
Iedere week worden er aantal jongens ingedeeld (natuurlijk als ze kunnen of niet zelf hoeven te voetballen). Uiterlijk donderdag zal er op de website geplaatst worden welk team er die zaterdag een scheidsrechter heeft en ook wie dit zal zijn; voor zowel de oudere als de jongere jeugd. Dit kan je vinden bij ”Jeugd” en dan vervolgens ”Scheidsrechters”. Staat je team hier niet tussen of staat er ”Vacature” achter dan is er voor deze wedstrijd dus GEEN scheidsrechter. In dit geval moet het team dit dan zelf regelen. Bij de E en F zal dit nog wel eens voorkomen omdat de jonge scheidsrechters niet iedere week beschikbaar zijn. Voor de oudere jeugd proberen we dit zoveel mogelijk te voorkomen.
Voor verdere vragen/opmerkingen kan je via mail of telefonisch contact opnemen met de Scheidsrechterscommissie, of natuurlijk ons even aanschieten!
 
Namens de SC van Rijnsburgse Boys,
Piet van Bezouw (pietvanbezouw@hotmail.nl / 06-39669842)
Richard Heemskerk (richard.heemskerk@hotmail.com) / 06-20250283)