outhands

Procedure bij rode kaart en staken wedstrijd

Afgelopen weken zijn er enkele rode kaarten gevallen en is er ook een wedstrijd gestaakt. Deze voorvallen zijn niet alleen vervelend (ik druk me voorzichtig uit), maar hebben ook nog consequenties.

Als een speler tijdens een wedstrijd direct een rode kaart krijgt is hij automatisch de eerstvolgende wedstrijd geschorst. De persoon in kwestie krijgt hier geen brief van de KNVB over. Speelt hij of zij wel, dan kan het team o.a. punten in mindering krijgen, extra boete, etc.

Krijgt een speler een rode kaart, dan moet je op het wedstrijdsecretariaat ook een verweerschrift invullen binnen drie dagen. Dit moet gebeuren, want anders krijg je daar ook nog een boete voor. (dus voor het niet invullen en de boete voor een rode kaart). Dit geldt ook voor de speler van de tegenpartij. Wij als club zijn hier voor verantwoordelijk!

Een uitzondering hierop is bij 2 x geel = rood. Hier is geen verweerschrift nodig en je bent ook niet automatisch geschorst.

Wordt de wedstrijd gestaakt, dan moet er ook een verweerschrift door de leider of iemand anders van het team ingevuld worden (ook weer binnen 3 dagen). Uiteraard bij het niet nakomen hiervan krijgt het team een boete en worden de feiten en omstandigheden, waarom de wedstrijd gestaakt is niet uitgelegd richting KNVB.
Dus bij staken en/of rode kaart verweerschrift invullen.

Zijn er nog vragen, dan kan je altijd terecht bij het secretariaat of bij Henk de Wolde.