Bram van Egmond

Prijs, Opoku en Van Oijen verlengen hun contract

Twaalf spelers van de A-selectie verlengden al hun contract. Aan dat aantal zijn donderdag 11 januari weer drie namen toegevoegd: Hidde Prijs (23), Carlos Opoku (31) en Donny van Oijen (27). Zij tekenden een nieuw, tweejarig contract bij Rijnsburgse Boys.

Hidde Prijs
Verdediger Hidde Prijs is aan zijn tweede seizoen bezig in het geelzwarte shirt. In de zomer van 2016 kwam hij over van Koninklijke HFC, waar hij drie jaar speelde onder leiding van onze huidige trainer Pieter Mulders. Hidde voetbalde voordat hij naar HFC ging, in de jeugd van Ajax. Bij Rijnsburg heeft de in Amsterdam woonachtige voetballer meestentijds een basisplaats als centrale verdediger, hoewel hij het seizoen begon als linksback.
Carlos Opoku
Verdediger Carlos Opoku kwam afgelopen zomer naar sportpark Middelmors. Ook hij speelde, net als Hidde Prijs, bij Koninklijke HFC onder Pieter Mulders. Bij HFC stond de 1,96 meter lange speler maar liefst negen seizoenen onder contract. Een succesvolle periode, want in die tijd promoveerde de kopsterke verdediger van de eerste klasse zondag naar de tweede divisie. Carlos is centrale verdediger maar speelde de afgelopen maanden bij Rijnsburg vaak als verdedigende middenvelder, waarmee hij voor meer stabiliteit in het elftal zorgt.

Donny van Oijen
In navolging van maatje Jeffrey Jongeneelen maakte aanvaller Donny van Oijen afgelopen zomer de oversteek van sportpark De Krom naar Middelmors. Donny speelde zeven seizoenen in het shirt van vv Katwijk, waar hij als 19-jarige debuteerde in de basis. In de jaren erna ontpopte hij zich als een veel scorende vleugelspits, die ook als centrumspits kan spelen. Na een aarzelend begin in Rijnsburg kwam Donny beter in zijn spel en begon hij te scoren. Driemaal vond hij het net waarna een enkelblessure, die tot in de winterstop duurde, roet in het eten gooide.