Bram van Egmond

Praktische zaken over de nacompetitie

Nu alle reguliere competities zijn afgelopen, is het programma van de nacompetitie om promotie bekend. Rijnsburgse Boys speelt op woensdag 17 mei om 19.00 uur thuis tegen Westlandia. Op zaterdag 20 mei is de return in Naaldwijk. Let op: deze wedstrijd begint om 17.30 uur. Westlandia eindigde als tweede in de derde divisie zondag.
Nog twee wedstrijden
Als Rijnsburgse Boys erin slaagt te winnen van Westlandia, dan speelt geelzwart volgende week weer een tweeluik. De winnaar van deze twee wedstrijden komt volgend seizoen uit in de tweede divisie. De tegenstander in de tweede ronde komt uit het treffen tussen tweededivionist Spakenburg, dat op een p/d-plek eindigde in de tweede divisie, en Hercules uit Utrecht, winnaar van de derde periode in derde divisie zondag. 
Gelijkspel na twee duels
Veel supporters vragen wat er gebeurt als er geen winnaar is na twee wedstrijden. De procedure is dan als volgt: bij een gelijke stand na twee duels volgt een verlenging van tweemaal een kwartier. Is er dan nog geen winnaar dan nemen beide ploegen strafschoppen. Let op: uit gescoorde doelpunten tellen NIET dubbel.
Toegang
Zoals gezegd is de eerste wedstrijd van Rijnsburgse Boys komende woensdag tegen Westlandia om 19.00 uur. Leden hebben, zoals gebruikelijk bij competitiewedstrijden, gewoon toegang op vertoon van hun ledenpas. Dit geldt ook voor het eventuele vervolg een week later.

Programma nacompetitie

Woensdag 17 mei
Rijnsburgse Boys – Westlandia (19.00 uur)
Dongen – FC Lisse
Hercules – Spakenburg
Harkemase Boys – UNA
Zaterdag 20 mei
Westlandia – Rijnsburgse Boys (17.30 uur)
Spakenburg – Hercules
FC Lisse – Dongen
UNA – Harkemase Boys
Finaleronde 24 en 27 mei
Rijnsburgse Boys/Westlandia – Hercules/Spakenburg
Dongen/FC Lisse – Harkemase Boys/UNA