Bram van Egmond

Piet van Duijn nieuwe trainer van Rijnsburgse Boys 2

Peter Freke, trainer van Rijnsburgse Boys 2, vertrekt deze zomer naar VVSB om daar assistent-trainer te worden bij de A-selectie. De opengevallen plek bij het tweede elftal van Rijnsburg wordt opgevuld door Piet van Duijn, tot afgelopen seizoen scout en assistent-trainer bij Quick Boys.

De 56-jarige Piet van Duijn komt met een schat aan ervaring naar sportpark Middelmors. Na een loopbaan als speler van vv Katwijk, waarmee hij promoveerde van de derde naar de eerste klas (destijds het hoogste amateurniveau) en waar hij prachtige derby’s speelde tegen onder andere Quick Boys, was hij twee periodes assistent-trainer bij de A-selectie van de oranjehemden onder Wim van Zwam, Bob Kootwijk, Henny Lee en Richard Grootscholten. Tussendoor was hij vier jaar trainer van Valken ’68. Onder zijn leiding stegen de Valkenburgers van de derde naar de eerste klas.
Andere clubs waar Van Duijn de afgelopen jaren oefenmeester was, waren fusieclub SVC ’08 (in Den Haag) en FC VVC (Nieuw-Vennep). De afgelopen drie jaar was Piet van Duijn actief als scout voor Quick Boys 1 en als assistent-trainer bij het tweede elftal en bij Onder 23 van Quick Boys, de club waar Piet ook zijn jeugd doorbracht en in het tweede elftal speelde alvorens hij naar De Krom vertrok.
Overstap naar Rijnsburg
En nu dus Rijnsburg, in de gemeente waar hij ook woont. “Die club ontbrak nog op mijn lijstje,” zegt Piet van Duijn lachend. “Nadat ik bekend had gemaakt dat ik was gestopt bij Quick Boys, ben ik benaderd door Dennis-Jan Mieras, met wie ik nog heb samengespeeld bij Katwijk. Daarna heb ik ook met bestuurslid Gerrit Paauw en trainer Wilfred van Leeuwen gesproken. Het klikte meteen en dus was het snel rond.”
“Ik ben er blij mee en kijk ernaar uit,” vervolgt Van Duijn enthousiast. “Ik vind het leuk om met jonge jongens te werken en ze beter te maken. Talentontwikkeling en bevorderen van de doorstroming naar het eerste elftal is iets wat ik ook bij Quick Boys met veel plezier heb gedaan. Mijn doel is om spelers klaar te stomen voor de A-selectie, in goede samenwerking met de rest van de technische staf. En verder wil ik natuurlijk graag zo hoog mogelijk eindigen in de competitie.”