Rijnsburgse Boys

Peter Zandbergen en Remco van den Bosch leggen bestuurstaken neer

Voorzitter Peter Zandbergen en penningmeester Remco van den Bosch hebben maandagavond per direct hun bestuurstaken neergelegd. Verschil van inzicht over de koers van de club heeft tot deze beslissing geleid.

Het vertrek van Peter Zandbergen en Remco van den Bosch volgt na het opstappen van bestuurslid voetbaltechnische zaken Gerrit Paauw, die eind december zijn bestuurlijke taken neerlegde.

Peter Zandbergen trad in juni 2022 aan als voorzitter. Remco van den Bosch nam medio 2021 zitting in het bestuur en werd in oktober 2021 penningmeester.

Reactie Peter Zandbergen
“Ik heb de afgelopen weken keihard gewerkt en er alles aan gedaan om de situatie die eind december ontstond ten goede te keren, maar dat is niet gelukt”, reageert Peter Zandbergen. “Ik heb gezocht naar nieuwe mensen voor het bestuur en geprobeerd om de taken binnen het bestuur anders in te vullen, maar dat bleek niet haalbaar. Daarom heb ik besloten mijn taken neer te leggen.”

Penningmeester Remco van den Bosch toonde zich maandagavond tijdens de bestuursvergadering solidair met de voorzitter en stopt als penningmeester. Hij blijft de komende maanden wel de financiële zaken afhandelen tot het einde van het huidige voetbalseizoen.

Op zoek naar een oplossing
De overgebleven bestuursleden beraden zich op de ontstane situatie en komen zo snel mogelijk met een voorstel om de club in rustiger vaarwater te brengen.