Henk Hogewoning

Peter Cadel per direct hoofd voetbaltechnische zaken

Oud-eerste-elftalspeler Peter Cadel wordt met onmiddellijke ingang hoofd voetbaltechnische zaken bij Rijnsburgse Boys. Peter Cadel krijgt het mandaat van het bestuur om direct aan de slag te gaan, als opvolger van Gerrit Paauw, die eind december zijn bestuurstaken neerlegde. Op de eerstvolgende ledenvergadering zal Peter Cadel worden voorgesteld als kandidaat-bestuurslid.

“Ik voel me vereerd dat ik ben gevraagd om toe te treden tot het bestuur”, reageert Peter Cadel. “Zoals ik het ook een eer vond om ooit uit te komen voor het eerste elftal en om tien jaar lang selectietrainer te zijn bij Rijnsburgse Boys. In de zomer van 2022 ben ik gestopt als trainer. In die periode had ik al aangegeven dat ik in de toekomst graag wat wilde blijven betekenen (op voetbaltechnisch gebied) binnen Rijnsburgse Boys.”

Technische commissie
“Ik zal me vooral op bestuurlijk niveau met het technisch beleid rond de A-selectie gaan bezighouden”, zegt Peter Cadel over de plannen voor de komende tijd. “En dan niet alleen met het eerste elftal maar ook met de doorstroming vanuit andere selectie-elftallen, zoals het Onder 23-elftal en het tweede elftal. Het plan is om een technische commissie samen te stellen met aan het hoofd een operationeel manager die de contractonderhandelingen doet met de spelers en die bovendien een goed netwerk heeft in de voetballerij. Daar gaan we naar op zoek.”

De belangrijkste taak voor het bestuur de komende weken is de invulling van het hoofdtrainerschap voor volgend seizoen. “Dat moet als eerste gebeuren en heeft dus prioriteit”, zegt Peter Cadel hierover. “Iedereen binnen de club wil duidelijkheid hierover, ook de spelers. Gelukkig is de A-selectie voor volgend seizoen grotendeels rond. Dat geeft rust.”

Voetballoopbaan
Peter Cadel (54) verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Rijnsburg vanuit Hazerswoude, waar hij uitkwam voor Hazerswoudse Boys. Hij werd lid van Rijnsburgse Boys. Via het tweede elftal van de geel-zwarten stroomde hij door naar de A-selectie. Zeven seizoenen lang, van seizoen 1995-1996 tot en met 2001-2002, speelde Peter in het eerste elftal als verdediger. Zijn trainers in die periode waren John Eelman, Arie Kurver, Henk Wisman en Wim Schaap.

Nadat Peter Cadel zijn spelersloopbaan had beëindigd, was hij tien jaar lang met veel plezier trainer van het derde elftal. In juli 2022 zette hij een streep onder zijn trainerscarrière met een afscheidswedstrijd tussen spelers van het team uit 2012 en dat van 2022.