Overzicht Hoofdklasse A zaterdag 24 september 2005

De strijd om de eerste plaats tussen Katwijk en Noordwijk is onbeslist geëindigd: 1-1. Ter Leede profiteerde voluit. De Sassenheimers wonnen krap van Kloetinge (1-0) en kwamen daardoor alleen aan de leiding. De marge met Katwijk en Noordwijk is twee punten.

Sander Molenaar kopte op slag van rust de 1-0 binnen voor Katwijk. Zo’n kwartier voor het einde maakte Bram Marbus zijn faam als supersub weer eens waar en liet de 1-1 aantekenen.

Bij Ter Leede – Kloetinge bleef het lang dubbelblank. De Zeeuwen speelden vrij en frank en maakten het de thuisclub heel lastig. Pas in de zeventigste minuut kon de thuisclub de Zeeuwse muur slechten. Wie anders dan Remco Torken was daarvoor verantwoordelijk.

FC Lisse won het gevecht met Ajax om de vijfde plaats overtuigend. Bij rust was het op sportpark De Toekomst nog 0-1, maar de Lissenaren liepen na rust uit tot 0-5. Vooral na de rode kaart van Klokkemeijer zakte Ajax ver weg,

DOTO klom brutaal naar de zesde plaats. De derby bij Excelsior M. werd met 3-1 gewonnen. Het werd vooral de wedstrijd van Benjamin Martha, die na rust in een kwartier drie keer scoorde.De Maassluizers delen nu de laatste plaats met Capelle (bij Scheveningen met 2-1 opnieuw verlies) en Hoek, dat tegen Quick Boys eindelijk het eerste winstpunt pakte.

Duel tussen Marcel de Bruijn van Excelsior M. (links) en Kevin Braber (DOTO).

Capelle kwam er ook in Scheveningen niet aan te pas. Via Escalona en Rutten kwam de thuisclub terecht op 2-0. Pas vijf minuten voor het einde kon Henk Roeland iets terugdoen.

In Zeeuws-Vlaanderen werd het een ontmoeting tussen twee toppers die heel zwak zijn begonnen. Dat straalde ook van het spel af. De Katwijkers kwamen kort na rust via Michel van Zundert op 0-1. In de 73ste minuut herstelde Sam Ysebaert het (wankele) evenwicht.

De Rijnsburgse doelman Arjan van Heusden maakt een fraaie zweefduik.

Ook Rijnsburgse Boys en ARC hielden elkaar lange tijd in balans. Een strafschop van Bart Freke – overtreding van Pieter Vermeulen plus rood – bracht de Rijnsburgers in het laatste kwartier de zege: 2-1. De Boys hadden eigenlijk voor rust, toen ze oppermachtig waren, de strijd al kunnen beslissen. Djuric Ascension scoorde vlot 1-0, maar Wesley Slingerland hield met 1-1 ARC lang in de wedstrijd.