outhands

Overzicht Hoofdklasse A van 17 september 2005

Noordwijk en Katwijk zijn in de hoofdklasse A op gelijke hoogte gekomen met koploper Ter Leede, dat in de topper tegen FC Lisse een 2-0 voorsprong uit handen gaf: 2-2. Noordwijk zette met speels gemak Hoek opzij. De Zeeuwen leden met 4-1 hun derde nederlaag. Katwijk bracht ARC het eerste verlies toe: 4-2.

Een 1-0 ruststand (Florencio Cornelia) en een treffer van Remco Torken (35 seconden na rust) bleken niet genoeg voor de winst van Ter Leede. FC Lisse kwam via Jeffrey en Kevin Winter sterk terug: 2-2. In de slotfase bleef het spannend omdat beide ploegen in dit attractieve duel voor de winst bleven gaan.

Noordwijk wist de vroege voorsprong wel vast te houden. Joost Leonard (8) en Peter Bos (38) zorgden voor de 2-0. Via Sam Ysebaert wist Hoek voor rust de eerste goal van het seizoen aan te laten tekeken. Noordwijk was ook in de tweede helft de betere ploeg. Toch moest het wachten totdat Steve Promes en invaller Bram Marbus met twee doelpunten de score naar 4-1 tilden.

Katwijk kende een vliegende start. Binnen het halfuur hadden Sander Molenaar, Chris de Bie en opnieuw Molenaar de 0-3 op het bord. De laatste uit een strafschop die geen strafschop had. ARC kreeg daarna ook een presentje, want bij de 1-3 van Jasper Ketting zat een handje. Halverwege de tweede helft gooide Patrck Leeflang de wedstrijd op slot: 1-4. De 2-4 van Richard Corts viel te laat voor ARC om nog verder terug te komen.

Ook met thuispubliek kan Quick Boys dit seizoen kennelijk geen potten breken. Ajax troefde de Katwijkers af met 0-2. De Amsterdammers stegen daardoor naar de vierde plaats. Wie vooraf gezegd zou hebben dat Capelle, Quick Boys en Hoek na drie wedstrijden op de laatste vier plaatsen zouden staan, was ongetwijfeld weggehoond.

DOTO zorgde eveneens voor een grote verrassing door Rijnsburgse Boys met 2-1 te verslaan. De Pernisser debutant leidde na de eerste helft al met 1-0.

Bij Capelle – Excelsior M. waren twee ploegen te zien die nog geen enkel winstpunt hadden behaald. De Maassluizers leken lang zicht te hebben op de eerste drie punten. De 0-1 van Nees Pellikaan stond al na 3 minuten op het bord, maar in de negentigste minuut zorgde Onno Doeland dat ook Capelle zijn eerste punt binnensleepte.

Bij Kloetinge – Scheveningen bleef het 0-0.