outhands

Overzicht Hoofdklasse A van 10 september 2005

Quick Boys, Capelle en Hoek, vorig seizoen hoogvliegers, zijn na twee speeldagen in de onderste regionen te vinden.Hoek en Capelle verloren zelfs hun tweede wedstrijd. De Zeeuwen gingen op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Ajax. Van der Lycke maakte halverwege de tweede helft de 0-1 en zes minuten voor het einde zorgde Zwarthoed voor de definitieve beslissing.

Capelle werd in Rijnsburg tegen de Boys gevloerd door twee treffers van Frank Zinhagel. De winnende goal viel ruim tien minuten voor het einde. Capelle had na rust via Arne van Gelder een 1-0 achterstand weggewerkt.

Na de zwakke start tegen Scheveningen (1-1) ging Quick Boys bij Ter Leede volledig onderuit. In de slotfase zorgden Cornelia (strafschop) en Kalkema voor de 2-0 winst voor de Sassenheimers, die met zes punten alleen aan de leiding gaan.

ARC en Noordwijk delen met vier punten de tweede plaats en deelden ook de punten in hun onderlinge ontmoeting. In blessuretijd redde Bram Marbus het punt voor de Noordwijkers, die door een late treffer van Chris Corts leken te verliezen.

Ook Katwijk staat na twee ronden op vier punten. Tegen debutant DOTO moest wel eerst een 1-0 achterstand ongedaan worden gemaakt.

Wie naar Excelsior Maassluis gaat kijken, ziet dit seizoen wel veel doelpunten, maar ziet de ploeg niet winnen. Na de 4-2 nederlaag bij FC Lisse vorige week, werd het deze zaterdag 3-5 verlies tegen nieuweling Kloetinge. Tien minuten voor het einde kwam Excelsior uit een strafschop van Loeve op 3-2. Via Alfons (84), Pinas (85) en Esser (88) was het in een mum van tijd 3-5 voor Kloetinge.

Scheveningen – FC Lisse werd in de rust, bij een stand van 1-2,  gestaakt wegens onweer.