outhands

Overwinning levert tevreden gezichten op

De wedstrijd was amper vier minuten oud toen er een tegenvaller genoteerd kon worden in het Rijnsburgse kamp. In een duel met Giovanny dos Santos voelde Erwin van der Lugt iets in zijn bovenbeen schieten en moest daardoor noodgedwongen uitvallen met een hamstringblessure. Naar eigen verwachting is de centrale verdediger een aantal weken uitgeschakeld. De Rijnsburgse organisatie werd zonder problemen omgezet waarbij Menno van Roosmalen (net als in de oefenperiode) zonder problemen centraal in de achterste linie ging spelen en Raymond Kolder van het middenveld naar de linksbackpositie verhuisde. Vanaf zijn nieuwe positie plaatste Raymond Kolder een prachtige diepe bal op Frank Zinhagel die vrij tussen de Barendrechtse linies stond opgesteld. De buitenspeler, die na twee wedstrijden op te bank te zijn begonnen nu de voorkeur had gekregen boven Brayton Biekman, wilde laten zien waarom hij die basisplaats verdient en wist, na een goede balaanname, doelman Ronald Ermes uit te spelen: 1-0.


Frank Zinhagel op weg naar zijn eerste competitiedoelpunt dit seizoen (foto Hans Heemskerk)

De volgende kans in de wedstrijd deed zich een kwartier later voor. Na een knappe pass van Menno van Roosmalen op Djuric Ascension werd wederom Frank Zinhagel bereikt. Nadat de maker van de eerste Rijnsburgse goal een aantal meters met de bal had gemaakt en zich vrij wist te spelen, speelde hij de bal echter net over. Twee minuten later was het weer Frank Zinhagel die weer na een perfect geplaatste bal, nu van Dennis Groot, kans kreeg om voor gevaar te zorgen maar zijn terugspeelbal kwam niet goed terecht. In de 26e minuut vormde een mooie aanval de aanleiding voor de tweede treffer van de middag. Dick Zwarthoed ging op rechts de diepte in, wist de bal goed voor te krijgen waarna Martijn Gootjes, na een slim overstapje van Frank Zinhagel, uit kon halen. Zijn schot werd geblokt door de keeper maar de terugkerende bal was voor de sterk spelende Bart Freke die wel zijn doelpoging beloond zag worden: 2-0.


Veel aandacht voor de kopactie van Danny van der Vijver (foto Hans Heemskerk)

Rijnsburgse Boys bleef vooruit voetballen terwijl Barendrecht telkens tekort kwam om voor gevaar te zorgen. Een vrije trap van Peter Freke kwam bij broer Bart terecht maar zijn schot ging voorlangs. Het is dat Martijn Gootjes net niet bij de bal kon want anders was de voorsprong na een half uur spelen wel uitgebouwd. Djuric Ascencion zorgde met zijn onnavolgbare acties weer voor de nodige amusementswaarde en wist de bal op Martin Gootjes te plaatsen maar omdat de topscoorder van Rijnsburgse Boys te dicht bij Ronald Ermes stond opgesteld, vond hij in de keeper weer een sta in de weg. Niet veel later werd alweer een mooie kans niet afgerond. Nu was het een kopbal van Martijn Gootjes die door de keeper werd gepareerd en was het Dick Zwarthoed die de bal net niet in het doel kon glijden. Een vlammend schot van aanvoerder Xander van der Veeke, dat net naast ging, kon als enige serieuze wapenfeit aan Barendrecht zijde genoteerd worden. Drie minuten voor het einde van de eerste helft werd het Rijnsburgse veldoverwicht wel beloond met een derde treffer. De actieve Djuric Ascension had zich weer eens vrijgespeeld en plaatste de bal op Danny van der Vijver. De Rijnsburger draaide heel fraai om zijn man heen en plaatste de bal achter Ronald Ermes: 3-0.


De acties van Martijn Gootjes leverden vandaag geen doelpunten op (foto Hans Heemskerk)

Heel vroeg in de tweede helft leek een indrukwekkende opmars van Jaermaine Sandvliet de bedoelingen van de Barendrechters duidelijk te maken: snel scoren en proberen er toch nog een echte wedstrijd van te maken. Hij werd echter afgestopt door Danny van der Vijver. De promovendus probeerde wel te voetballen maar het was gewoon te rommelig. Het leek wel alsof het elftal met, in vergelijking met vorig seizoen, maar liefst zes nieuwelingen in de basis, toch nog niet goed op elkaar ingespeeld is. Natuurlijk is dat ook de verdienste van Rijnsburgse Boys om het toch hoog ingeschatte Barendrecht niet zo ver te laten komen. Een kopbal van Martijn Gootjes, na een vrije trap van Bart Freke, had de Rijnsburgse voorsprong weer kunnen vergroten maar het zat de vorige week nog zo bejubelde spits niet mee: weer naast… Na 70 minuten was het invaller Ramon Barendregt die, na zich te hebben vrijgespeeld, voor de gevaarlijkste actie van Barendrecht zorgde. Zijn schot ging echter voorlangs.

De Rijnsburgsers hadden kennelijk in de eerste helft teveel kracht verspeeld om de ruimte, die er regelmatig kwam, optimaal te benutten om met een nog ruimere score de wedstrijd te eindigen. De beste mogelijkheid daartoe was voor Danny van der Vijver. Nadat Frank Zinhagel een tackle had ontweken wist hij vanaf de achterlijn de bal op de vrijstaande middenvelder te plaatsen. Ondanks alle tijd en ruimte kopte Danny van der Vijver naast. De tweede helft zorgde voor weinig hoogtepunten waardoor de wedstrijd eigenlijk doodbloedde.    


Lachende gezichten op Middelmors (foto Hans Heemskerk)

In de slotfase kreeg Barendrecht in vijf minuten tijd nog vier corners te nemen maar er zat geen gevaar in. Een schot van Jermaine Sandvliet moest Tim Orlowski nog doen laten strekken maar het was de Rijnsburgse doelman alles aan gelegen om, na ruim twee maanden, weer eens zonder de gang naar het net te maken het veld te verlaten. De complimenten gelden zeker ook voor de achterhoede die dit in een wedstrijd voor elkaar wist te krijgen waarin zo vroeg de organisatie aangepast diende te worden. Door het verlies van koploper Ter Leede leverde deze middag nog meer tevreden gezichten op.              

Rijnsburgse Boys – Barendrecht: 3-0 (3-0)
9: Frank Zinhagel: 1-0; 27: Bart Freke: 2-0; 43: Danny van der Vijver: 3-0 

Scheidsrechter: Van de Ketterij
Toeschouwers: 900
Gele Kaart Barendrecht: Richard Lodder

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Groot, Van der Lugt (5: Peter Freke), Bart Freke, Van Roosmalen, Zwarthoed, Van der Vijver, Kolder, Gootjes, Zinhagel (74: Van Egmond) en Ascencion (81: Biekman)
       
Opstelling Barendrecht: Ermes, Almeida, Lodder, Van der Veeke, De Borst, Corneille (46: Stolk), Tabbers, Sandvliet, Dos Santos (61: Barendregt), Da Cruz (75: Vermunt), Spoel