outhands

Ouwe glorie terug naar Rijnsburg

Ouwe glorie terug naar Rijnsburg

In het kader van het 75-jarig bestaan van VV Rijnsburgse Boys organiseert het jubileumcomité een reünie voor oud-selectiespelers van Rijnsburgse Boys. Na de oefenwedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en SDCP op 20 augustus om 15.00 uur zullen de mannen die vele jaren voor speltakel zorgden op sportpark De Middelmors terugkeren naar Rijnsburg. Elkaar ontmoeten en voor een groot aantal ook een potje voetbal. Dat zijn de ingrediënten voor al weer een jubileumactiviteit.

Oud RBB secretaris en comitélid Gerard van Zuijlen geniet al bij voorbaat. “Het zal een geweldig weerzien worden met veel ‘oudgedienden.’ Samen met oud RBB selectiespeler Piet de Mooij ben ik aan de slag gegaan om zoveel mogelijk oud-spelers naar Rijnsburg te halen. Niet iedereen woont in ons dorp en het viel niet altijd mee iedereen te achterhalen, maar vooral Piet moet ik een compliment geven. Hij heeft heel veel spelers weten te vinden en schrik niet: meer dan 200 oud spelers komen op 20 augustus naar Rijnsburg om weer eens van die ouderwetse sfeer te proeven. Een sfeer die menige Rijnsburgse Boys supporter elke zaterdag weer ervaart tijdens de wedstrijden van ons eerste. Want zeg nou eerlijk, niets is toch lekkerder dan tegen elkaar aanpraten over de (on)kunde van onze spelers. Want wat hebben we vaak genoten van prachtig voetbal, maar wat hebben we ons soms ook zitten ergeren. Maar dat is het mooie van voetbal. Het is elke week weer anders en we mogen toch wel zeggen dat Rijnsburgse Boys voor veel historie heeft gezorgd. Prachtige kampioenschappen, spectaculaire wedstrijden in de KNVB beker tegen profclubs en niet te vergeten de oefenwedstrijden tegen het Nederlands Elftal, Ajax en Barcelona.’

Dit zegt een trotse oud-secretaris die niet alleen al uitkijkt naar 20 augustus als rond 17.00 wordt afgetrapt voor een wedstrijdje van de oudgedienden, maar ook druk doende is met een aantal gedreven mensen een fraai jubileumboek te maken. Ook dit is bijna afgerond en het boek zal op 24 september a.s. voorafgaand aan de wedstrijd Rijnsburgse Boys-ARC worden gepresenteerd. Maar eerst de reünie. Iedereen is van harte welkom op sportpark De Middelmors op zaterdag 20 augustus als om 15.00 uur wordt afgetrapt door Rijnsburgse Boys 1 en aansluitend rond 17.00 uur door de ‘ouwe’ garde. U bent van harte welkom, de toegang is gratis.