Normen- en Waarden Commissies

Ouders langs de lijn

Voetbalplezier beleef je samen …. ja toch?

Herinneren we het ons nog? Het uitdelen van appels bij jeugdwedstrijden? Een zeer geslaagde actie met als thema “Ouders langs de lijn” en gewaardeerd ook door vele ouders / verzorgers en andere bezoekers.
Daarom gaan de Normen en Waarden Commissies van de 5
voetbalverenigingen in onze gemeente deze actie op de komende zaterdagen 5 en 12 november herhalen. In het kader ook van een Veilig- en Gezond Sportklimaat. En dat willen we toch allemaal! En de actie vindt plaats ook in de Nationale Week van Respect die van 7 t/m 13 november 2022 wordt gehouden. Hieronder leggen we de doelstellingen van de actie nog een keer uit.

Voetbalplezier beleef je samen!
Het is natuurlijk logisch dat je langs de lijn enthousiast meeleeft met de wedstrijd. Daar is helemaal niks mee! Alleen weten we (bijna) allemaal dat het best nog lastig kan zijn om het enthousiasme, de betrokkenheid en de spanning op sommige momenten in de wedstrijd op een positieve manier te uiten. We schreeuwen en roepen wat af zonder ons wellicht af te vragen wat dit doet met de spelers, het arbitrale trio, de trainers maar ook de andere supporters die naar de wedstrijd kijken. Achteraf daalt vaak het besef in dat het beleven van de wedstrijd van je oogappel ook anders had gekund.

Respect langs de lijn blijft een lastig thema daarom hebben vertegenwoordigers van de normen- en waardencommissies van de voetbalverenigingen in onze gemeente opnieuw de koppen bij elkaar gestoken en aan de (appel)boom geschud.

Week van Respect van 7 t/m 13 november
Rond de Nationale ‘Week van Respect’ op de zaterdagen 5 en 12 november wordt van 8.00 – 12.00 uur aan de bezoekers van de 5 sportparken bij de jeugdwedstrijden een flyer en een appel uitgedeeld. De flyer geeft wat ‘lijntips’ voor jou als liefhebber langs de lijn. De appels (3000 stuks gesponsord door Van der Mey Quality Food & Vegetables uit Rijnsburg, de AGF groothandel en (horeca-) leverancier met een hoogwaardig en zeer uitgebreid Assortiment groente en fruit) worden uitgereikt onder het motto ‘Appel in de mond is goed voor het spel en ook nog gezond!’.

En wat na zaterdag 12 november?
Natuurlijk loopt het project ‘Ouders langs de lijn’ door na 12 november. Zeker het lopende voetbalseizoen wordt er nog een keer op teruggekomen. Maar of het dan weer met een appel is om je aandacht te vragen? We zullen het zien. We zijn wel benieuwd wat jullie van deze gemeenschappelijke actie vinden, laat het ons maar weten.

De Normen- en Waarden Commissies van alle vijf voetbalverenigingen binnen de gemeente Katwijk.