Henk Hogewoning

Oud-speler Arie van Dijk wordt assistent Hein Leliveld

Oud-eerste-elftalspeler Arie van Dijk is per direct toegevoegd aan de technische staf van Rijnsburgse Boys. Met het aantrekken van Arie van Dijk is de trainersstaf, die verder bestaat uit Hein Leliveld, Jeffrey Jongeneelen en de keeperstrainers Hans Schot en Tim Orlowski, weer op sterkte. Hein Leliveld maakt het seizoen af als hoofdtrainer.

Na het vertrek van trainer Martijn Lagendijk, begin november, werd assistent Hein Leliveld naar voren geschoven als eindverantwoordelijke voor de A-selectie. In verband hiermee werd de staf tijdelijk aangevuld met eerst Jan Blankespoor en daarna Dick Heemskerk.

Omdat beide assistenten hadden aangegeven slechts tijdelijk beschikbaar te zijn, moest Rijnsburg voor de tweede seizoenshelft op zoek naar een nieuwe assistent, naast Jeffrey Jongeneelen. Dat is nu dus Rijnsburger Arie van Dijk geworden, die een contract heeft tot het einde van het seizoen.

Bekend gezicht
Arie van Dijk (60) is een bekend gezicht op sportpark Middelmors. Twaalf seizoenen lang, van 1980 tot 1992, maakte hij deel uit van de hoofdmacht van Rijnsburgse Boys. Op 16-jarige leeftijd debuteerde de talentvolle middenvelder in het eerste elftal. Tweemaal werd hij met Rijnsburg afdelingskampioen op het hoogste amateurniveau, in 1984 en 1990. In 1990 veroverde hij ook de zaterdagtitel met de geel-zwarten.

Na zijn voetballoopbaan was Arie van Dijk jarenlang jeugdtrainer en trainer van het tweede elftal bij Rijnsburgse Boys. Zijn grootste succes als trainer boekte Arie in 2009-2010 toen hij met het reserve-elftal van de Rijnsburgers de landstitel veroverde. Daarna was hij trainer van de JO19 van Rijnsburg. Medio 2019 stapte Arie over naar FC Rijnvogels. Vier jaar lang, tot medio 2023, was hij op sportpark De Kooltuin in Katwijk trainer van het tweede elftal.