Maryléne Hogewoning

Optie in contract Mitchi Huijsman niet gelicht

Rijnsburgse Boys heeft besloten om de optie van Mitchi Huijsman (20) niet te lichten. Vanwege onder andere gebrek aan speeltijd en de komst van nieuwe spits Mark van der Weijden blijft het aantal seizoenen bij de Uien beperkt tot slechts één en dus moet Huijsman voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe club.

“Het is simpelweg balen dat de club heeft besloten om mijn optie niet te lichten”, zegt Mitchi. “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Rijnsburgse Boys en vind het dan ook niet leuk om na zo’n korte periode de club al te moeten verlaten. Maar misschien is het wel goed dat ik op zoek ga naar een nieuwe uitdaging, aangezien ik bij Rijnsburgse Boys niet echt de kans heb gekregen om te laten zien wat ik kan.”

Te weinig speeltijd
“De club gaf als reden voor het niet lichten van mijn optie, dat ik weinig tot geen speeltijd ga krijgen volgend seizoen. Naast Dani van der Moot is er namelijk ook een nieuwe spits gehaald: Mark van der Weijden (overkomend van Sparta Nijkerk). Trainer Hein Leliveld vertelde mij dat ze niet met drie spitsen verder willen gaan en daarom werd mijn contract niet verlengd. En dat is jammer, want ik heb het gevoel dat ik niet de kans heb gehad om me echt te kunnen bewijzen.”

“Ik heb tot nu toe weinig speeltijd gehad en vooral mijn minuten moeten maken in het O23-team. Ik probeer belangrijk te zijn voor het team en te laten zien wat ik kan, zoals in de wedstrijd tegen De Treffers thuis waar ik zelfs wist te scoren. Maar dat is lastig als het steeds maar bij vijf of tien minuten spelen blijft.”

Vooruitkijken
Huijsman heeft zich nog niet echt kunnen oriënteren op een nieuwe club. Mitchi: “Ik ga vanaf nu gewoon rustig om me heen kijken. Ik heb in het verleden in het buitenland gevoetbald, maar ik wil nu graag in Nederland blijven voetballen. Ik hoop dat er een mooie club uit de derde of tweede divisie aanklopt. Ik ben een snelle en sterke spits die enorm hard werkt. Die kwaliteiten wil ik bij mijn volgende club wel volledig kunnen benutten.”

En wat betreft de rest van het seizoen: “Ik hoop nog steeds op meer speelminuten zodat ik belangrijk kan zijn voor het team. En daarnaast hoop ik ondanks de tegenslagen die we hebben gehad, het seizoen met z’n allen toch zo goed mogelijk te kunnen eindigen.”

Loopbaan
Voordat Mitchi Huijsman naar Rijnsburgse Boys kwam, speelde de spits bij de Duitse club SV Straelen. Daarvoor heeft hij anderhalf jaar bij Almere City FC gespeeld. Mitchi begon zijn carrière bij FC Volendam waar hij zeven jaar heeft gezeten.