outhands

Opsteker voor Rijnsburg

De teams begonnen aan het duel in de wetenschap dat er niet veel op het spel stond. De ploeg uit Oud-Beijerland was al gedegradeerd en de achterstand van Rijnsburgse Boys op Fc Lisse was alleen in theorie nog te overbruggen. Beide ploegen richten hun pijlen op de districtsbeker West II, waarvoor ze elkaar (waarschijnlijk op 17 mei of anders op 12 mei) in de halve finale treffen op sportpark Middelmors. In dat licht bezien was de ontmoeting van deze zaterdag wel interessant. Na tien minuten kreeg SHO de eerste kans. Mark van der Hor bracht de bal diep in het strafschopgebied, waar Richard Yeboah vrij kon koppen maar te hoog mikte. Een streep van Bart Freke ging over, waarna Rijnsburg op voorsprong kwam. Brayton Biekman passeerde verschillende tegenstanders en gaf vanaf rechts voor op de goed spelende Van der Vijver, die de bal hard en hoog in de touwen schoot.

SHO gaf niet op en probeerde met lange ballen de snelle spitsen te bereiken. Dennis Groot en Jelle Bouma hadden een lastige middag, maar de voortzetting bij de buitenspelers van de thuisclub liet te wensen over. En als SHO gevaarlijk werd, stond het vizier bij het afronden niet op scherp. Zo schoot Geert Bakker van dichtbij over na een corner, tikte Jeroen Roelof de bal naast uit een scrimmage, schoot Bakker ruim voorlangs waar hij een lob over Van Kasteren in gedachten had en stuitte opnieuw Bakker oog in oog met Van Kasteren op de benen van de keeper. Martijn Gootjes werd door Van der Vijver in stelling gebracht, maar ook Rijnsburgs topscorer faalde oog in oog met de doelman. Nadat Bakker over schoot en Van Kasteren met een katachtige reflex Steven van Vliet van een treffer afhield, gingen de teams rusten.

De aanvalsdrift van de thuisploeg was in de tweede helft ver te zoeken. Rijnsburgse Boys kreeg daarentegen wel een aantal kansen. Gootjes kopte een voorzet van Biekman naast en een inzet van Dick Zwarthoed werd gepakt door doelman Donovan Levestone. SHO-trainer Philip den Haan zorgde na ruim een uur spelen voor enige opwinding door zijn bril aan te bieden aan de assistent-scheidsrechter, vanwege een in zijn ogen verkeerde beslissing bij een inworp. Toen scheidsrechter Ter Brake hem tot de orde had geroepen, maar Den Haan vervolgens weer een opmerking plaatste richting de assistent-scheidsrechter, kon de trainer achter het hek plaatsnemen. Binnen de lijnen kopte Biekman een voorzet van Van der Vijver over, waar hij de bal beter aan Gootjes had kunnen overlaten. Een schot van linkshalf Menno van Roosmalen verdween eveneens boven de deklat.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing alsnog. Martijn Gootjes schoot een voorzet van Biekman uit de stuit knap in de verre hoek: 0-2. Het verzet van SHO was daarmee gebroken, zeker nadat de ploeg de laatste vijf minuten met een man minder speelde. Dit kwam omdat Michel Bol vlak na zijn invalbeurt met een brancard van het veld moest terwijl SHO al drie keer had gewisseld. Een door Levestone gekeerd schot van Peter Freke was het laatste wapenfeit van dit duel. De 0-2 betekende de eerste uitoverwinning op SHO in competitieverband ooit. Een mentale opsteker, zeker met het oog op het volgende treffen tegen SHO.

SHO – Rijnsburgse Boys: 0-2 (0-1)

20. Van der Vijver 0-1, 75. Gootjes 0-2.

Scheidsrechter: Ter Brake
Rode kaart: Den Haan (trainer SHO)
Gele kaarten: Boateng (SHO), Zwarthoed (Rijnsburgse Boys)

Opstelling SHO: Levestone; Nobel, Roelof, Van der Hor (53. Boateng), Adelmund; De Geus, Dias D’Ullois, Van Vliet (57. Hoogwerf); Van Axel-Dongen, Bakker (82. Bol), Yeboah.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Kasteren; Groot, Bart Freke, Van der Lugt, Bouma; Zwarthoed (76. Peter Freke), Van der Vijver, Van Roosmalen (76. Kolder); Zinhagel (76. Ascencion), Gootjes, Biekman.