Bram van Egmond

Opoku en Duiker nog jaar langer bij geel-zwart

Verdediger Carlos Opoku (33) en middenvelder Bart Duiker (19) hebben hun contract bij Rijnsburgse Boys met een jaar verlengd. Carlos begint in juli aan zijn vierde seizoen op sportpark Middelmors. Bart heeft er bij de start van seizoen 2020-2021 dan drieënhalf jaar opzitten bij de A-selectie.
Carlos Opoku
Carlos Opoku kwam medio 2017 naar sportpark Middelmors. Zijn vorige club was Koninklijke HFC waar hij negen seizoenen onder contract stond. In die periode promoveerde hij met HFC, toen onder leiding van trainer Pieter Mulders, van de eerste klasse zondag naar de tweede divisie.

De voetballer speelt doorgaans als centrale verdediger, maar vanwege zijn inzet en lengte (1,96 meter) kan hij ook op het middenveld en als pinchhitter in de aanval goed uit de voeten. Die rol vervulde hij dit seizoen met verve in de thuiswedstrijd tegen Jong Volendam, toen hij in de slotfase de 1-1 binnenkopte. In de wedstrijd tegen AFC (2-0 winst) viel hij op door zijn sterke optreden als bewaker van Raily Ignacio. Door blessureleed (momenteel een breukje in het kuitbeen) kwam Carlos dit seizoen verder nog weinig aan spelen toe.
Bart Duiker
Bart Duiker werd in de winterstop van seizoen 2017-2018 tussentijds toegevoegd aan de A-selectie. Snel daarna tekende hij een tweejarig contract, dat deze week met een jaar is verlengd tot medio 2021.

Bart begon zijn loopbaan in de jeugd van Rijnsburgse Boys. Als tweedejaars E-junior verhuisde hij naar ADO Den Haag, waar hij in de D1 en de C1 speelde. Dit werd gevolgd door een periode van twee jaar in de B1 van Alphense Boys, dat uitkwam in de eerste divisie. Als A-junior keerde Bart terug bij Rijnsburgse Boys, waar hij tot nu toe vooral in het tweede elftal en in het O23-team speelde.