karly

Op de fiets naar Noordwijk

Enkele weken geleden kwam het idee, van iemand uit de HKR, om met een bus met jeugd naar een uitwedstrijd van Rijnsburgse Boys 1 te gaan. Met iemand van het bestuur is dit besproken en toen ontstond het idee om met die jeugd naar de uitwedstrijd in en tegen Noordwijk te gaan.

‘Maar is het dan niet leuker om dat op een HKR-manier te doen? Anders dan normaal?’, was toen de wedervraag. En zo is het allemaal binnen 10 minuten ontstaan; met (een deel van) de jeugd op de fiets naar Noordwijk. Een afbeelding werd gemaakt, een uitnodigings-app werd getypt en na het versturen stroomden de aanmeldingen binnen.

Met het stewardteam overlegt, de wijkagent geïnformeerd, de routes besproken en vooruit gefietst en met de voorzitter van Noordwijk werd alles verder ‘in kannen en kruiken geschonken’. Niets stond ons meer in de weg er een ware happening van te maken. Maar liefst 112 kinderen (O11, O12 en O13) en 35 leiders/trainers/ouders (m/v) meldden zich aan en dus vertrok zaterdag een stoet van bijna 150 fietsers richting Duinwetering.

Wat een verrassing voor iedereen werd, was het feit dat een auto van de gemeente met zwaailichten en 2 politiemotoren er voor zorgden dat alle fietsers niet op het fietspad hoefden te fietsen, maar over de autoweg! Alle kruispunten werden afgezet, rotonde’s geblokkeerd, stoplichten werden ‘op groen gezet’ en overal werd het autoverkeer tegen gehouden, om de 147 fietsers veilig naar sportpark Duinwetering te rijden. En zo kon het dan ook gebeuren dat binnen een half uur alle fietsers daar aanwezig waren!

Een aparte fietsenstalling was door Noordwijk ingericht en via een speciale toegangspoort werd iedereen binnen gelaten. Voorzien van koffie en fris en chips en 100 geel-zwarte paraplu’s, kon het aan de support niet liggen vandaag! Dat er spijtig genoeg verloren werd, is een kleinigheidje en die hou je schijnbaar altijd.

Ook de terugweg verliep vlotjes en uiteindelijk kwam iedereen weer veilig thuis. En kunnen we terug kijken op een prachtig spektakel. Met dank aan velen! En zonder mensen tekort te doen, wil ik er toch een paar bij naam noemen. Dan kan men ook zien dat er nog best veel bij komt kijken, alvorens zoiets te kunnen doen.
Grote dank daarom aan Ben Vletter (algehele leiding), Gerwin Ouwehand (wijkagent), Pieter van der Gijp (hekwerk), Nico van der Kerkhoff (stewards), Gijs Turk en Henk van der Gugten (steward-taken), Luc van Hoogdalem en Frans van der Zwart (administratie), Remco van den Bosch (penningmeester), vv Noordwijk, alle deelnemende meisjes en jongens en last-but-not-least de leiders/trainers/ouders (m/v) als begeleiding!

We kunnen het nooit alleen, maar alleen met z’n allen!

Tot een volgend evenement!