Jaco Hogewoning

Ook voor de jeugd teams gaat het seizoen beginnen

De zomervakantie loopt langzaam op zijn einde en dat betekent dat het nieuwe voetbalseizoen op het punt staat om te beginnen. Ons vlaggenschip is al een paar weken bezig maar vanaf deze week gaan ook de eerste jeugd teams beginnen met trainen. Zowel JO19-1 als JO17-1 hebben maandag 13 augustus hun 1e training. Vanaf volgende week komen hier nog meer (selectie) teams bij en vanaf maandag 27 augustus is de verwachting dat alle jeugd teams weer gaan starten. In principe mag er vanaf deze week gestart worden door alle jeugd teams. Maar de ervaring leert dat er toch nog redelijk veel kinderen op vakantie zijn en dat trainen met een incompleet team vaak niet erg veel zin heeft.
De afgelopen weken hebben wij als Technische Commissie Jeugd niet stil gezeten. Al hebben wij uiteraard net als vrijwel iedereen ook van onze vakantie genoten. Op 1 juli zijn de nieuwe team indelingen bekend gemaakt. Gelukkig leverde dit voor heel veel spelers en ouders blije gezichten op. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Het is erg lastig om aan alle wensen te voldoen en soms moeten er keuzes gemaakt worden waar niet iedereen blij van wordt. Dit proberen we uiteraard tot een minimum te beperken maar helaas ontkomen we er niet aan. Op dit moment zijn er nog een paar struikelblokken wat betreft de nieuwe team indelingen. Dit zijn enerzijds teams waarbij het aantal spelers eigenlijk te laag is en anderzijds zijn er nog enkele spelers niet ingedeeld. Hier proberen we uiteraard op korte termijn goede oplossingen voor te vinden. Dan zijn er nog enkele teams die op dit moment geen of slechts 1 leider en/of trainer hebben. Ook hier zoeken we naar goede oplossingen al kunnen we dit niet alleen. Via deze weg willen we u als ouders oproepen om een steentje bij te dragen. Er zijn vele vormen mogelijk en mede met uw hulp hopen we ook de laatste lege plekken in te kunnen vullen zodat alle teams goed van start kunnen gaan en op zaterdag 1 september hun 1e bekerwedstrijd kunnen spelen.
Deze week wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe trainingsschema. Zodra dit klaar is zal deze op de website gezet worden. Tevens zullen er data bekend gemaakt gaan worden waarop sleutels en materialen voor de leiders/trainers opgehaald kunnen worden. De komende weken zullen er ook diverse oefenwedstrijden gespeeld gaan worden. Dit kan soms wat verschuivingen opleveren qua trainingen. Al doen we ons best om andere teams hier zo min mogelijk mee lastig te vallen.
De schoolvakantie duurt weliswaar nog 2 weken maar zoals u kunt lezen is het seizoen voor ons weer begonnen. We hebben er enorm veel zin in en hopen dat dit bij de spelers en ouders ook zo is. Uiteraard zijn we bereikbaar voor al uw vragen, opmerkingen of suggesties. Deze kunt u mailen naar jaco.hogewoning@gmail.com. Al is het ook mogelijk om 1 van ons aan te spreken als u ons tegen komt.
Namens de gehele Technische Commissie Jeugd wensen we u een prachtig en sportief seizoen.