Bram van Egmond

Ook Sanny Monteiro van Vogels naar Rijnsburg

IJsselmeervogels-verdediger Sanny Monteiro is de derde nieuwe aanwinst voor Rijnsburgse Boys en, na Robbert Olijfveld, de tweede speler van de Vogels die komende zomer de overstap maakt naar Middelmors. De 31-jarige Rotterdammer tekende een contract voor een jaar met een optie op een tweede seizoen.

“Ik had al met een paar clubs gesproken nadat ik begin december bij IJsselmeervogels had aangegeven dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving,” licht Sanny Monteiro toe. “Maar nergens had ik een echt wow-gevoel. Totdat ik met Gerrit Paauw en trainer Henk Wisman van Rijnsburgse Boys sprak. In een week tijd was het rond.”
Waarom keuze voor Rijnsburg?
“Het hele plaatje klopt,” zegt Sanny over zijn keuze voor geel-zwart. “Ik heb de afgelopen jaren met Kozakken Boys en IJsselmeervogels vaker tegen Rijnsburg gespeeld. Ik weet dat het een aanvallende ploeg is met goede spelers.”
Dat beeld werd bevestigd door Furhgill Zeldenrust, met wie Sanny in het verleden samenspeelde bij VV Zwaluwen in Vlaardingen. “Ik hoorde van hem goede verhalen over de derby’s in de Bollenstreek. Dat wil ik graag eens meemaken, na de derby’s tussen IJsselmeervogels en Spakenburg.”
Verwachtingen nieuwe seizoen
Over zijn verwachtingen volgend jaar is Sanny duidelijk. “Rijnsburg vond ik al een gevaarlijke outsider voor de titel. Stiekem hoop ik dat we een echte titelkandidaat worden, ervan uitgaande dat we komend seizoen weer kunnen voetballen. De top vijf van de tweede divisie moet in elk geval te doen zijn.”
Vorige clubs
Na de jeugd bij Sparta, SC Feyenoord, Leonidas en de gecombineerde opleidingsploeg van Feyenoord en Excelsior, gevolgd door enkele seizoenen in het eerste elftal van Leonidas en Zwaluwen, maakte Sanny Monteiro in 2012 de overstap naar het profvoetbal. Hij speelde bij eredivisionist Willem II en eerstedivisieclub FC Oss. In 2015 kwam er een einde aan zijn profbestaan. Daarna keerde hij terug bij de amateurs van Zwaluwen, gevolgd door drie seizoenen Kozakken Boys en nu anderhalf seizoen bij IJsselmeervogels. Sanny: “Ook Rijnsburg is een grote amateurclub. Al met al dus een mooi rijtje.”