ONS Sneek – IJsselmeervogels eindigt onbeslist

De eerste wedstrijd om het landskampioenschap is onbeslist geëindigd. In Sneek kwamen ONS Sneek en IJsselmeervogels uit op 1-1. Het werd in Friesland een lekkere openingswedstrijd met aanvallend ingestelde ploegen. Dat leverde een open wedstrijd met veel kansen op. Met name IJsselmeervogels ging vol voor de winst, terwijl ONS Sneek naarmate het einde naderde genoegen nam met een punt.

Al in de achtste minuut werd de score geopend. André Kemper werd gevloerd, maar was het nu buiten of binnen de lijnen. Niettemin kregen de Vogels een strafschop en Kwong-Wah Steinraht wist daar wel raad mee. Het antwoord van ONS Sneek liet niet lang op zich wachten. Acht minuten later werd Ton Haarman vrijgelaten en dat moet je met hem niet doen: 1-1. Vlak voor rust opnieuw een discutabel moment waarbij IJsselmeervogels het voordeel kreeg. Een inzet van Haarman leek net over de lijn te zijn, maar er werd geen goal toegekend.

Na rust bleef het onverminderd levendig, al waren de kansen iets minder. IJsselmeervogels had nog de beste mogelijkheid op drie punten. Erwin Schouten mikte echter naast.

De landscompetitie gaat donderdag verder met IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys.