Piet Hemminga

ONS Boso Sneek – Rijnsburgse Boys 1-0 (1-0)

Strafschop nekt Rijnsburgse Boys in Sneek

Het was een uitwedstrijd, het speelde zich af op kunstgras en toch stond Rijnsburgse Boys voor het eerst in de geschiedenis na een wedstrijd tegen ONS Boso Sneek met lege handen. De Rijnsburgers hadden met name op basis van een redelijke tweede helft wellicht aanspraak op meer. Maar een club die in de hoek zit waar de klappen vallen scoort niet zo makkelijk.
Na een kwartier spelen vallen er welgeteld twee corners te noteren. Beide teams hebben er één verdiend, in beide gevallen zijn het de keepers die de bal rechtstreeks uit de lucht kunnen plukken. Tussen beide corners door is er een actie van Ahmed Ali die wellicht meer verdiend had maar z’n pass bereikt Raily Ignacio niet. Halverwege de eerste helft is het een aardige slalom van Quincy van de Leuv die met een schot op doel eindigt. ONS Boso Sneek probeert daarentegen vaker een aanval op te zetten. Het is Curty Gonzales die over rechts het leven van Kevin Westmaas zuur probeert te maken. Maar ook hier stranden voorzetten in de verdediging.

sneek-rbb (1)

Foto: Hans Heemskerk


Jurjen Bosch mag dan in de lucht niet aan de bak komen, over de grond is hij een dankbaar aanspeelpunt. Zo ook na een half uur spelen wanneer hij Danny Kampstra in staat stelt uit te halen. Zijn inzet is een prooi voor Richard van Nieuwkoop. De rebound raakt een Rijnsburgse verdediger tegen de hand. En daar waar scheidsrechter De Winter eerder gevalletjes van hands over het hoofd zag, kan hij nu niet anders dan naar de stip wijzen. Chris de Wagt benut het buitenkansje. Vlak voor rust verdubbelt Martijn Roozenburg de voorsprong bijna. Zijn inzet valt echter via de lat achter het doel.
Foto: Hans Heemskerk

Foto: Hans Heemskerk


Ook na de thee proberen Ale de Boer – van afstand – en Martijn Roosenburg – na mooi werk van Danny Kampstra – Richard van Nieuwkoop te verschalken. Maar na een kwartier is het Rijnsburgse Boys wat meer grip op de wedstrijd krijgt.Maar ook nu is het te vaak slordigheid troef. Met name Jeffrey Koemans is dicht bij de gelijkmaker. Tot twee keer toe is Marvin Wijks de aangever, beide keren vormt Ivan Landlust een obstakel.
Foto: Hans Heemskerk

Foto: Hans Heemskerk


Zoals zo vaak is de kans bij zoveel druk naar voren op een tegentreffer groot. Danny Kampstra lobt de bal gelukkig in handen van Richard van Nieuwkoop zodat de Uien nog leven. Ahmed Ali krijgt de beste mogelijkheid tot dan toe maar komt niet verder dan een rolletje richting doel. Met een dubbele wissel probeert Niek Oosterlee het tij nog te keren.Maar eerst moet Richard van Nieuwkoop nog heel ver z`n doel uit om Rolf Dijk af te stoppen.
Foto: Hans Heemskerk

Foto: Hans Heemskerk


In de laatste tien minuten wordt de inbreng van Martin van Eeuwijk duidelijk zichtbaar. Na een week met weinig trainingsarbeid leidt een minirush tot een goede scoringspositie. Maar het uiteindelijke schot mist voldoende kracht om Ivan Landlust ongerust te maken. Ook een combinatie met Raily Ignacio gaat naast. En een magnifieke pass op Jeffrey Koemans leidt tot een pegel aan de verkeerde kant van de paal.
Foto: Hans Heemskerk

Foto: Hans Heemskerk


Ondanks vijf minuten blessuretijd lijkt het lot van Rijnsburgse Boys bezegeld. De inzet is er om de gelijkmaker af te dwingen, het geluk echter nog niet. Of het moet zijn dat Tjisse Kerkstra weigert de 2-0 in blessuretijd binnen te tikken.
ONS Boso Sneek – Rijnsburgse Boys: 1-0 (1-0)
33: Chris de Wagt: 1-0

Scheidsrechter:
 de heer F.R. de Winter
Toeschouwers: 600 
Opstelling ONS Boso Sneek: Ivan Landlust, Gustavo van der Veen, Arnold Herder (Harvey de Boer), Chris de Wagt, Klaas de Vries, Danny Kampstra, Jurjen Bosch (84. Tjisse Kerkstra), Jacob Noordmans, Martijn Roosenburg, Ale de Boer en Curty Gonzales (70. Rolf Dijk)
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Ronald Breinburg, Leon Tol (36. Jeffrey Koemans), Kevin Westmaas, Jeroen Hessing, Ahmed Ali, Mark van den Boogaart, Resham Sardar (70. Martin van Eeuwijk), Quincy van de Leuv (70. Javier Martina), Raily Ignacio en Marvin Wijks