Bram van Egmond

Ondanks bijzondere tijd, toch een geslaagd Sinterklaasfeest!

Woensdagmiddag 15.15 uur loopt het eerste “Uitje” Milan Taillie als eerste de sporthal binnen van Middelmors want hij wil een goed plekje hebben voor als Sinterklaas komt.
Tien minuten zit hij alleen op het bankje met een doosje vol tekeningen, recht voor de stoel waar Sinterklaas op gaat plaatsnemen. Dan komen de andere spelertjes van de Uitjes, Mini’s en JO8 binnen gerend. Iedereen probeert een mooi plekje te krijgen.

Als de bijna 100 kindertjes binnen zijn begint het toch wel iets onrustig te worden. Zou Sinterklaas in deze bijzondere tijd nog tijd hebben voor de spelertjes van Rijnsburgse Boys?
Want tegenwoordig met de coronaregels gaan dingen niet meer zoals we gewend zijn. Toch krijgen we rond half vier een seintje dat de Pieten van Sint gesignaleerd zijn. In de zaal vermaken de spelertjes zich opperbest terwijl op de achtergrond de sinterklaasliedjes al gespeeld worden.
Het handje vol trainers en leiders die aanwezig mogen zijn bij dit sinterklaasfeest, bekijken op afstand de dolenthousiaste spelertjes.
2020-12-02-RBB-sint-21-van-64
Iets over half vier stapt Sinterklaas dan toch de Sporthal binnen en onder gezang wordt hij welkom geheten door de spelertjes. Als Sinterklaas de spelertjes met een boks begroet heeft gaan ze allemaal zitten en kan Sinterklaas zien wat de opkomst is. Hij wil dat Jan Jungerius, de huisfotograaf van Rijnsburgse Boys, een mooie foto maakt dus hij vraagt alle spelertjes zich om te draaien zodat Sint met zijn Pieten achter de spelertjes kan staan. En zo wordt het mooie feest vastgelegd.
Daarna wordt er gesport met de Pieten en mogen de spelertjes van links naar rechts op het liedje van Snollebollekes. Tussendoor mogen de spelertjes met hun team naar voren komen om met Sint even een gesprekje te voeren want Sint is altijd erg geïnteresseerd wie welke positie in het team heeft. Als ze ook nog de Pieten polonaise hebben gelopen loopt het feest weer op het eind.
2020-12-02-RBB-sint-30-van-64
Als laatste mogen de trainers en leiders nog even naar voren komen. Zij krijgen van de Sint de cadeautjes om die aan hun spelertjes uit te delen. De spelertjes zwaaien en zingen Sint toe met “Dag Sinterklaasje”.
Om kwart voor vijf is de zaal weer leeg en opgeruimd en wordt de versiering weer voor een jaar opgeborgen.
De organisatie kijkt tevreden terug op een vernieuwd sinterklaasfeest. Eén waarvan vooraf nog even vraagtekens over waren maar achteraf een zeer geslaagd feest is geweest.
Wij willen alle vrijwilligers bedanken die dit weer mogelijk gemaakt hebben.
Op naar volgend jaar.
De foto’s van Jan Jungerius.