outhands

Onbetwiste zege Rijnsburg op degradatiekandidaat

In de afgelopen weken was het met name Rob Zandbergen die zich als vleugelverdediger in de kijker speelde. Hij was vandaag de aangewezen man om in het centrum van de verdediging de Goudse topscorer Kees Graafland in bedwang te houden. Verder was er een half elftal geblesseerden: Kras, Strooker, Van den Boogaart, Olenski en Kuhlmann. Maar de elf die er stonden begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Om de twee minuten viel er een kans te noteren en het was dan ook opmerkelijk dat de Rijnsburgers in het eerste kwartier van de wedstrijd niet op voorsprong kwamen. Met name Pepijn Kluin en Resham Sardar hadden met iets meer geluk en overleg de stand al snel in Rijnsburgs voordeel kunnen omzetten.

  

Maar Kees Graafland bepaalde anders. Daar waar hij in de 8e minuut al even los van Rob Zandbergen vlak over het doel schiet is het na 10 minuten raak voor Jodan Boys. De buitenspelval werkte kennelijk niet goed waardoor Graafland alleen richting Van Nieuwkoop mag vertrekken. Nogmaals weet hij zich van Zandbergen te ontdoen en schiet dan droog in de linkerhoek, onhoudbaar op deze afstand voor de Rijnsburgse goalie. Het lijkt er vervolgens op dat de gelijkmaker al weer snel op het scorebord zal komen maar een kaats met zichzelf eindigt via de doelpaal net iets eerder in de handen van doelman Marvin Straver dan dat Remon van Bochoven alsnog kan inschieten. Het daarop volgend kwartier golft het spel op en neer, is het leuk om naar te kijken en schijnt de zon volop. Het enige wat een mens nog meer wil is de gelijkmaker en die valt dan ook na ruim een half uur spelen. De dieptebal van Kevin Winter lijkt iets te snel en te hoog maar waar alle aandacht naar Van Bochoven uitgaat komt Pepijn Kluin als een duiveltje uit een doosje uit het niets tevoorschijn en schiet knap voorbij Straver: 1-1.

  

Diezelfde Straver moet nog handelend optreden door een kopbal van Kevin Winter uit de kruising te plukken. Even is het nog uitkijken geblazen wie nou welke kant opspeelt. Zo spelen zowel Schet als Van Bochoven terug op Van Nieuwkoop terwijl er aan de andere kant toch meer te halen zou moeten zijn. Met name de (vleugel)verdedigers aan de kant van Jodan Boys spelen een puike wedstrijd tot dan toe. Vooral Diego Lieden maakt het Remon van Bochoven knap lastig terwijl het voor Damiano Schet niet alleen lastig is tegen de Somalische international Ahmed Ali maar ook met zichzelf. 

Het is overigens Damiano Schet ook die zorgt voor een mooi begin van de tweede helft. Hij staat zelf aan het begin van een fraai aanval via Resham Sardar en Kevin Winter maar zijn inzet gaat net naast. Even later loopt Remco de Rijk zich klem tussen Rob Zandbergen en Ronald Breinburg en gaat naar de grond. Maar evenals bij een duikelpartij van Pepijn Kluin in het begin van de wedstrijd heeft scheidrechter Roeleveld ook nu goed zicht op de situatie, fluit niet voor een strafschop maar laat doorspelen. Dat doet hij even later niet wanneer zijn assistent heel gedecideerd de vlag omhoog steekt wanneer drie spelers van Jodan Boys voorbij de geel-zwarte verdediging zijn gekropen en Kees Graafland uit buitenspelpositie binnenschiet. Het is er zeker weer voor – maar die vlieger gaat dus niet op.

  

Maar verder dicteert Rijnsburgse Boys de wedstrijd haast – maar lijkt soms wat te besluiteloos over de uitkomst wie dan binnen zal schieten. Op de tribune klinkt wat rumoer als Van Bochoven naast schiet – maar hij schiet wel tenminste. Dat doet ook Rob Zandergen in een goede positie maar vanaf 20 meter wordt zijn inzet net tot corner gewerkt. Even later bereikt een Kolder-inworp Danny van der Vijver in het strafschopgebied maar die heeft een verdediger volledig op z’n schouders hangen.  En nou is Van der Vijver is zijn papa-rol wel wat gewend maar met zoveel gewicht oefent hij doordeweeks niet. Dat neemt niet weg dat hij een paar minuten later wel aan de basis staat voor de winnende treffer. Het is vervolgens Martijn Gootjes die de bal teruglegt op Raymond Kolder die met 7 doelpunten in 10 seizoenen op zijn conto besluit niet zelf te schieten. Afleggen op Remon van Bochoven is de enige juiste beslissing, de Rijnsburgse spits schiet beheerst de 1-2 binnen.

Wie zit te wachten op een enorm slotoffensief van Jodan Boys komt bedrogen uit. Het zit ook niet in het spel van de Gouwenaren opgesloten dat best aardig met de Rijnsburgers mee kan spelen. Het laatste venijn aan de kant van Jodan Boys valt al vijf minuten voor tijd. Ahmed Ali probeert het vanaf de rand van het strafschopgebied maar Richard van Nieuwkoop is attent en tikt de inzet tot hoekschop. De mogelijkheden doen zich met name aan Rijnsburgse zijde voor. Martijn Gootjes legt nog een keer prima terug met het hoofd, de inzet van Remon van Bochoven is uitstekend maar aan het keeperswerk van Marvin Straver mankeert ook niets. Zelfs voor Raymond Kolder valt nog een schietkans te noteren. Mark Veerman krijgt dan nog bijna geel omdat hij op de arbitrage moppert. Maar het blijft bij een vermaning en zo eindigt deze wedstrijd in dezelfde vriendelijke sfeer als bij de aftrap.

De Jodan Boys – Rijnsburgse Boys 1-2 (1-1)
10. Kees Graafland 1-0; 34. Pepijn Kluin 1-1; 77. Remon van Bochoven 1-2

Scheidsrechter: de heer M.A. Roeleveld
Toeschouwers: 750

Opstelling De Jodan Boys: Straver, Liefden, Kok, Ahmed, Veerman, Heerkens (59. Osvaldo), De Rijk (66. Mulder), Brank, Verheijdt (79. Cieremans), Graafland en Bellahcen
Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Bart Freke, Breinburg, Zandbergen, Westmaas, Van der Vijver, Winter, Sardar, Kluin (70. Gootjes), Van Bochoven en Schet (70. Kolder).