outhands

Omroep West handhaaft Radio West Sport op zaterdag

Omroep West gaat door met de wekelijkse uitzendingen van Radio West Sport op zaterdagmiddag. De hoofdredactie nam dit besluit na veel reacties van luisteraars en regionale voetbalclubs op eerdere berichten over stopzetting van de sportuitzendingen in het weekend.

Radio West Sport doet sinds jaar en dag live verslag van de verrichtingen van de vele regionale clubs. Liefhebbers van topamateurvoetbal blijken het nieuws van de regionale sportvelden echter steeds meer te volgen via televisie en internet. TV West Sport op zaterdag en de sportpagina’s op Westonline.nl trekken dan ook steeds meer publiek, terwijl de luistercijfers van Radio West Sport onder druk staan. Dat was reden voor hoofdredacteur Jan van Vegchel om in eerste instantie te besluiten de wekelijkse radiouitzendingen te schrappen. Dat besluit blijft staan voor de zondag. Maar, op verzoek van de luisteraars, blijft de zaterdagse editie van Radio West Sport bestaan, zodat de ontwikkelingen in de zaterdagse voetbalcompetities ook in 2010 live te volgen zijn via 89.3 FM.

Diezelfde avond zijn de belangrijkste wedstrijden samengevat terug te zien in TV West Sport. Presentator Willem van Zuilen verlaat in het nieuwe jaar de studio en doet verslag voor radio en televisie en presenteert TV West Sport live vanaf het veld van een regionale voetbalvereniging.

Sport op West in 2010
De regionale sport blijft ook in 2010 een belangrijk onderdeel van de programmering van Omroep West. Radio West Sport brengt elke zaterdagmiddag het laatste sportnieuws en live verslagen vanaf de regionale sportvelden. Ook de wedstrijden van ADO Den Haag en verslagen van grote regionale sportevenementen blijven ook te horen op 89.3 FM. Het laatste sportnieuws is dagelijks te horen in de nieuwsprogramma’s West wordt Wakker, het Twaalfuurtje en West komt Thuis. TV West Sport brengt elke zaterdagavond nieuws en wedstrijdverslagen van de hoofdklasse van de zaterdagamateurs voetbal. De zondagse editie van TV West Sport heeft naast voetbal ook aandacht voor alle andere sporten die belangrijk zijn in deze regio. Westonline.nl brengt dagelijks het laatste sportnieuws en alle uitslagen uit de diverse regionale competities.