Henk Hogewoning

Olijfveld en Monteiro deze zomer weg bij Rijnsburg

Het verblijf bij Rijnsburg van verdediger Sanny Monteiro (32) en aanvaller Robbert Olijfveld (27) blijft beperkt tot één seizoen. Beide spelers, afgelopen zomer overgekomen van IJsselmeervogels, gaan op zoek naar een andere club en vertrekken deze zomer.

Robbert Olijfveld: “Ik wil elke week spelen”

“Het is anders gelopen dan verwacht, zowel voor mij als voor de club”, legt Robbert Olijfveld uit. De voornaamste reden waarom de aanvaller vertrekt, is omdat hij meer wil spelen en dat is bij Rijnsburgse Boys niet altijd het geval. “Daarom ben ik gaan nadenken en heb ik besloten om verder te kijken. Wat het wordt weet ik nog niet, ik laat alles rustig op me afkomen. Wel wil ik graag op een zo hoog mogelijk niveau blijven spelen.”

Het was nog best wel een lastige beslissing om al na een jaar te vertrekken, zegt Olijfveld. “Want ik zit bij een leuke club en in een goed team, met jongens met wie ik het goed kan vinden. Dat is het probleem niet, maar ik ben topfit en ambitieus, en nu op een leeftijd dat ik elke week wil spelen. Daarom wil ik graag ergens anders laten zien wat ik kan.” 

Mooie lijst met clubs

Robbert Olijfveld heeft een mooie lijst met clubs opgebouwd de afgelopen jaren. Van medio 2015 tot medio 2017 voetbalde Robbert voor ASWH, waarmee hij promoveerde van de hoofdklasse naar de derde divisie. Vervolgens speelde hij vier seizoenen bij IJsselmeervogels. In zijn juniorentijd kwam Robbert uit voor Excelsior Rotterdam (één seizoen) en Feyenoord (vier seizoenen), waarna hij overstapte naar Sparta Rotterdam, waar hij als A-selectiespeler voornamelijk in Jong Sparta speelde.

Sanny Monteiro: “Ik had hier graag twee of drie jaar gespeeld”

“Teleurstellend, dat is het gevoel dat overheerst”, zegt Sanny Monteiro over zijn vertrek komende zomer. “Rijnsburg is een mooie club en speelt aanvallend. Toen ik afgelopen zomer bij Rijnsburg begon, was het mijn intentie om hier minimaal een jaar of twee drie te spelen. Maar die verwachting is niet uitgekomen. Hoe dat komt? Er zijn meerdere factoren. Ik zou in de basis starten maar in de laatste trainingsweek voor de competitie begon, kreeg ik een spierblessure, waardoor ik er zes tot zeven weken uitlag. Toen ik weer fit was, heb ik twee duels gespeeld, maar in die wedstrijden heb ik niet laten zien wat ik kan.”

In de gesprekken die Sanny in de winterstop voerde, voelde hij niet voldoende vertrouwen. Dat leidt tot zijn vertrek medio 2022. Waar zijn toekomst ligt, weet hij op nog niet. “Misschien ga ik wat dichter bij huis voetballen”, zegt de in Rotterdam woonachtige voetballer. “Ik ben 32 en heb twee kinderen, dus dat zou mooi zijn. Maar wat ik vooral wil, is revanche nemen en laten zien wat ik nog in mijn mars heb.”

Voorgaande (prof)clubs

Net als Robbert Olijfveld speelde Sanny Monteiro bij mooie clubs, onder andere bij eredivisionist Willem II en eerstedivisieclub FC Oss. In 2015 kwam er een einde aan zijn profbestaan. Daarna keerde hij terug bij de amateurs, eerst bij Zwaluwen, gevolgd door drie seizoenen Kozakken Boys en twee seizoenen bij IJsselmeervogels.