outhands

Oefenwedstrijden voor de jeugd

De afgelopen 2 weekenden hebben we te maken gehad met een algehele afgelasting door de KNVB waardoor het beker- en competitievoetbal niet door kon gaan. Gelukkig kon er op het kunstgras wel vriendschappelijk gevoetbald worden. Wat ook veelvuldig gedaan is door de meeste selectie-elftallen. Vanwege de nodige op- en aanmerkingen over deze wedstrijden, wil ik in dit stukje een aantal zaken uitleggen die hopelijk meer duidelijkheid geven voor iedereen.

Sinds dit seizoen hou ik me bezig met het regelen van oefenwedstrijden en schaduwprogramma’s voor de jeugd. En dan met name voor de selectie-elftallen. Dit wil niet zeggen dat de overige jeugdelftallen niet belangrijk gevonden worden. Maar op dit vlak hebben de selectie-elftallen een hogere prioriteit. Net als dat het 1e en 2e een hogere prioriteit hebben dan de overige senioren elftallen. Dit is wellicht niet leuk als je in zo’n lager elftal zit, maar het is nu eenmaal de realiteit.

Bovenstaande wil niet zeggen dat er voor de overige jeugdelftallen geen oefenwedstrijden geregeld kunnen worden. Ook voor deze jongens/meisjes is het belangrijk dat ze regelmatig voetballen en niet weken stil staan. En net als bij de selectie-elftallen wil ik me daar ook graag voor inzetten.

Om het organiseren van oefenwedstrijden voor mij overzichtelijk te houden heb ik een aantal ‘regels’  opgesteld. Die zijn als volgt:

–         De aanvraag moet gedaan worden door de leider/trainer van een elftal.
–         In de aanvraag moet staan op welke dag de wedstrijd gespeeld moet worden.
–         In de aanvraag moet aangegeven worden welk nivo de tegenstander moet hebben. Met andere woorden, moet het een tegenstander zijn van een hoger of lager nivo qua KNVB klasse.

De aanvragen kunnen per mail (jaco.hogewoning@gmail.com), telefoon (06-46437099) of mondeling worden doorgegeven. Al verdient per mail mijn voorkeur. Om mij ook de tijd te geven om een wedstrijd te kunnen regelen, is het zeer wenselijk dat ik de aanvraag minimaal 1 week voor de aangevraagde datum ontvang. Tevens ga ik er vanuit dat de leider/trainer eerst geïnventariseerd heeft dat hij/zij voldoende spelers heeft op de aangegeven datum.

Vanwege het feit dat we maar 2 kunstgrasvelden tot onze beschikking hebben en we ongeveer 50 jeugdelftallen hebben, is het helaas niet mogelijk om elke aanvraag ook daadwerkelijk vast te leggen. En zoals eerder vermeld, gaan selectie-elftallen voor op niet selectie-elftallen.

Hopelijk heb ik hiermee voldoende uitleg gegeven over het aanvragen van oefenwedstrijden. Mochten er vragen/opmerkingen zijn, dan hoor ik dat graag.

Groeten,
Jaco Hogewoning